nuffnang

I'm a 30 Seconds to Mars's Believer

I'm a 30 Seconds to Mars's Believer

Saturday, October 29, 2011

sleepover :)

oh..frackalacking...

hello ohsome girls and guys sume..

via ohsopictures

currently at Hidayah Haris's House~
with Laila Keding~
after lame gilak pujuk mak aku kat fone sampai habis kredit daya..
hehe..
dramatic sungguh tadi mak aku buat..
ceritanya begini...

aku: hello,assalammualaikum ibu..ibu sehat?
iibukusayang: waalaikumsalam..apesal ni tibe2 jek,,
aku: hehehee...ibu...i have a favor to ask nih,,
ibukusayang: hah? ape dia..
aku:angah ada favor to ask nih..
ibukusayang:ape dia?
aku: ehehe..angah nak sleepover kat umah Daya buleh?
ibukusayang: NO
aku:ala..boleh la bu....
ibukusayang: NONONO...ape? labu?
aku:ala...buleh la bu...ek2...buleh la...
ibu: ape ni..ngade pulak nak tido kat rumah orang.
awk tu anak dara.ta elok..
aku:ala...ibu daya pun kasi...
buleh la...

berterusan memujuk..
tibe2 terputus.
rupenye daya kehabisan kredit.




and i was like..
omg! putus harapan aku
dalam hatiku tadapat la nih...

and then lepak lame2 sikit 
dalam pukul 6 lebeh gitu almost pukul 7 ..

mak aku call.
suara dia stern jek
takut aku.

dia cakap camnih:

hello,angah kat ne
aku : umah daya
jap ag ibu smpai
aku: ala bu..buleh la.
jap ag ibu sampai.
tut tut tut tut.
call disconnected.

via ohsopictures

wargh..putus harapan aku gilak2..
rase macam at the end of the world
so aku pun start la pakai tudung.
daya and laila pulak was like 
"pujuk la ibu awk.."
and i was like
'............'

pastu mak aku pun sampai.
mak daya,daya,laila and macam satu family daya la keluar..
 mak aku pun kuar dari kereta.
chey
macam nak gado jek.

via ohsopictures

pastu aku pun cakap la..
ibu boleh la..
mak daya
.......(mak daya cakap ape ntah aku ta ingat)
and then mak aku kate
menyusahkan orang jek,
pastu sape ntah cakap ak ta ingat
and the mak aku cakap..
niha baju farah..nak kasi nih..
and i was like..
wow!
 aku cakap la..
ibu ni! buat kaget orang jek..
huhuhu..

lepastu mak aku pun ceramah la dengan nasihat2 adabnya tuh..

aku ta dengar pun..
sebab happy sangat..
hehehe..

via ohsopictures



actually pagi tadi kitorang pergi lepak  kat pantai.
aku,daya, and lela jek.
mane poya?
poya ta dapat hadir..
dia kata parents dia busy..
so it's just the three of us..
and poya kat dalam hati kitorang..


pergi pantai dalam pukul 12 or 1 petang gitu kut.
ta perasaan maasa la..
tapi sure nye wktu air baru start nak surut.
and cuaca panas terik.



gila pergi pantai tengah panas2..
hitam kulit macam orang batak.
tapi..
saya telah bersedia terlebih dahulu~
dengan memakai sublock SPF 30..
(ak tahu SPF 30 takan dapat halang sinaran UV tuh)
tapi it's better than nutin kut..

malas nak cerita banyak..
biar aku tunjuk kronologi nye :


otw tu Daya's house~

pollution..
ko tengok! belangkas bnyak mati.
dahla bende tu makin pupus.
Stop Ocean Pollution!


macik ni asek makan jek

laila and daya :)
picgrapher : aku

mencapub dengan melukis nama atas pasir~

ni pun same ...

shot ni kene amik banyak kali.
sebab asyik ta jadi jek..
ada time tu au sorang je  yg lompat macam retarded.
picgrapher: dayah

kitorang tinggalkan laila sorang2..hhe..
picgrapher: aku
suka gila picture ni
picgrapher:aku
image editor:daya haris

little miss awesome!


sori pic trblik..mals nak rotate/..




begitu la..
korang assume la sendiri cerita tu macamana.
and conclusionnye
aku tidur umah dayah.

it's kinda fun somehow.

and funny think started to happen..

aku suddenly ngam dengan budak kecik..
haha.
ape kena ntah dengan aku..
munkin kena sun stroke kut..

daya kan ade 3 orang adik.
yang kecik tu afi
 ni dia:


nipulak adk dia yang last
fifi:

chomel an?
macam awek korea~ hehe.
daya ade adik lagi satu.
nama dia dayat.
tapi aku ta de gmbar dia  sotadapat la nak tunjuk kat sini.


so ..it comes to this..
aku layan je si afi tuh..
aha..
ta sangke aku.
aku bukan jenis yang suke budak kecik.
sebab diorang nikurang emosi.
i mean.
kalau  aku cakap dengan diorang, diorang ta ckp blik dengan aku pun.
so macam ak cakap sorang2 la..
and budak tu pun pandang aku dengan muka yg innocent and hingus meleleh dan mulut ternganga..
atau maybe diorang memang camtuh kalau dengan aku.
sebab muka aku pelik ut..
lantakla budak...



tapi bila tengok adik daya tibe2 jek ubah angin..lol..
adik dia memang kiut gilak la.
especialy yg fifi tuh..
 afi ni banyak cakap.
so aku pun layan jela.
naseb baik chomel~

daya and laila pulak..
was like..
'wey,ape dah jadi dengan farah?'
lol..
watever..
hehe..

tpi kalau ko kenl aku pun korang akan pelik jugak kut.
sebab aku siap main mati2 sekali,
main kejar2 dengan budak tu lagi..
min tangkap2 bola lagi..
haha..
lain gila aku.
sun stroke nih..



btw,
afi pangil aku:
kak faga..
budak kecik kan ta reti sebut R sangat..
haha..
macam faiesz :)


tapi suke~
ehehe..
ape da jadi dengan aku nih?

so aku rase tu je kut yang aku nak update buat mase nih.

sekarang sume tengah duduk depan komputer..
i mean ak,daya and laila la.

via ohsopictures
awww

family daya pulak depan tv..
tengok bola..
daya kate memang family dia minat bola..

best nye.
family aku aku ta tahu ape yang diminat nye.
bola ta layan.
kalau dulu masa ayh aku ade ade lajugak
tengok F1 ker...MotorGP ke...watevrr la..
ayah aku sorangjek yang minat sukan ni rasenye..

em..
k lah..
tu je buat mase nih.
bye korang

via ohsopictures

Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Wednesday, October 26, 2011

family aku sejak astro buat hal

oh..frackalacking..


hello selfish human :p


hari-hari makan nasi.
long time no see.
apa khabar kalian semua,
sumpah rindu korang.

for the past few weeks..
Astro rumah aku buat hal.
tadapat tengok pe.
screen tu tulis 

service not available.

bukannye kitorang ta bayar bil ke hape.
bengong betul.
Poya kata sebab 
Astro tu decoder ye dah lame.
bila aku pk2 balik.
betul jugak.
sebab rumah aku dah ade Astro sejak aku kecik comel lagi..



mak aku pulak.
dia buat donno jek..
dia kata biarlah dulu.
so kitorang ni kan anak mak yang baik.
so kitorang pun tade la nak rungut sangat.

lepas tu..
rutin kitorang tengok tv pun dah lain.
klu dulu..
24/7 buka channel Astro jek.
macam DIVA,AXN,Hitz,Nickelodeon and macam2 lagi..
nak buka tv3 pun time berita and cerita Cinta Aleysa tu je.



tapi sekaraang..
24/7 cerita melayu pulak,
maklumlah,.sekarang kan bulan bahasa..
lagipun..
disebabkan tiade Astro terpakse la guna tv biasa.
yang cuma ada channel 1,2,3,7,8,9
channel 7,8,9 tu pun ta clear langsung.
so..
paham2 jelakan.

lepastu.
hari ini kan cuti Deepavali.
so dari pagi sampai malam la cerita Tamil kan.
so..
somehow family aku (ta termasuk aku)
boleh je tengok cerita2 tuh.
kalau dulu kemain lagi kutuk..
sekarang kemain lagi gelak.
apela..


i watch this f=thing for like 2 minute


so..
konklusinya.
ketiadaan Astro meberikan banyak perubahan terhadap Family aku,
aku ta tahu la tu good new or bad.
cepat la mak aku beli decoder baru.
dah berapa minggu dah aku ta tengok Chowder.
Da berape minggu sudah aku ta tengok The Oprah Winfrey Show.
Da berapa hari suda aku ta tengok Leverage,
missed it,
huhu..



heh..
so that's all for the entry.
ta mashuk?
boleh jalanlah.
ade ak kesah :P

babai korang yang baca blog aku dengan penuh kasih sayang dan ikhlas dari hati sambil menongkat dagu anda.
yep2..:)


Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Sunday, October 23, 2011

oh...frackalacking...

Think of who will find your lifeless body. Your parents? Your best friend? Your mate? Your sibling? they won’t know what to do. They’ll stand there and stare. Then they’ll go to you, cut the rope, grab your wrists, wrap a towel around your throat. It couldn’t be true right? You couldn’t be gone. You were doing better, you were going to be ok. But you weren’t, and then you were just gone. Leaving everyone wondering, was it really my fault?
sick to say…but every time i’ve considered suicide…i didn’t really care who found me….i just wanted to be dead…and all i could think about was it wouldn’t matter who found me because i’d be dead anyway and wouldn’t be there to see any of it.
i’m messed up.
To be honest, I couldn’t name a single person who would care if I died tonight, and that really fucking scares me. I’d be surprised if anyone even noticed I was gone.



Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Friday, October 21, 2011

Random Entry

oh...frackalackin..

hello people!
good mornin friday people..
dah pukul 12.30 pun mornin lagi ke?
-..-
bialah..

hari ini aku ponteng sekolah~
hehe..
sejak habis perang asyik ponteng jek..
same dengan Hidayah Haris.
huhu..
evil twin sister.



ta buat papa pun dari pagi.
just edit picture,buat gifs,buat quotes..and stuff..
tengok tumblr..
bukak other people's blog..
makan...
tengok spongebob..
mandi..
dan sekarang tengah manaip.
dan sekejap lagi bila mak aku dah balik kena marah sebab ta buat pe.



oh ..ye..
aku nak cakap something
jenis orang yang aku ta suke:

1. Suke buat cerita bull-shit.
2.Copy-cat!
3.Hypocrite gilak.
4. mencuri idea orang lain but you take the credit.
5. selalu sangat sakit an aty oran dan rakan2 aku.
6. suka amik hak orang.
7. animal abuser.
8. orang yang involve dalam human trafficking.
9. men-capub.
10. blame others atas bende salah yang korang dah buat..

tu top 10 list aku..ada banak lagi actually..
dan kalau korang tergolong dalam kumpulan tu..
ehem2...

AKU TA SUKA KAU.

terus terang.

oh ye..

11. orang yang curi Domo aku. vavi.


rindu Domo....hukhuk..

a rack full of Domo


oh ye..

semalam...
aku,poya,adah,intan.and mastura..
unutk mengelakkan dari berkebun di Bumi Hijau..
kitorang pun pergi la ke bengkel KH-ERT..
Kitorang buat bekas botol air.
aku mengaku aku punye ta chumil pun..
buat dalam masa satu hari..
huhu,,
macam ta pecaye..
kalau kena buat kerja khusus dulu.. cikgu mintak aku ta kasi2 pun..
doom PMR aku..



oh ye..
minggu ini sampai bile entah..
aku ta tahu..
mr.D tengah fighting!
nope..
bukan into street fight atau masuk Muay Thai.
tapi dia tengah fight in examination.
Chaiyok mr.D..
do your best.
aku tahu nanti mr.D bace entry ni bile dia dah abes SPM.
tapi aku nak tulis jugak.



aku rase la kan..
secara whole nye..
life selepas PMR ta de la se-HEAVEN mane 
seperti yang telah di kecoh2 kan..
oh ye..
maybe aku sorang je yang rase macam nih..
sebab aku ta gerak mane pun.
tunggu bulan 12 je karang..

oh ye..
aku nak korang tengok ni..

If you think you are unhappy… 
If you think your salary is low… 
If you think you don’t have many friends…
 When you feel like giving up …
If you think you suffer in life,
do you suffer as much as he does? 

If you complain about your transport system …
 
If your society is unfair …

Enjoy life, how it is, and as it comes
There are always those who are worse
off than we are.
 There are many things
in your life that will catch your eye, But
only a few will catch your heart…pursue those…
 

This post needs to circulate forever…









made me cry. OMG. :(( 


emmm...
aku tulis untuk hilangkan rase bosan.
emm..

k.lah.
babai..



Ada Facebook? Jangan lupa Like!

ggh

back to top