nuffnang

I'm a 30 Seconds to Mars's Believer

I'm a 30 Seconds to Mars's Believer

Tuesday, March 27, 2012

Hey dusty old blog

oh...frackalacking...

 

Assalamualaikum..
hello people of the century,
apa khabar?

Ku baru  balik from a long journey.
ok.
tade la 'baru' balik.
dah 3 hari dah.
ku baru balik dari mengerjakan umrah di kota suci tuh.

serious best!

rasa nak pergi lagi.
tempat tu rasa macam second home tau.
ta terasa macam kat negara orang sangat.
cuaca sejuk!
tapi ku buleh tahan.
ada la side efect sikit.
tapi biasa la.
dugaan Allah je tuh :)

pergi dengan family ku dan macik ku dan nenek ku dan sepupu ku.
so altogether 8 orang la.
ada satu family tu pergi sekali 17 orang.
wuh..
best je tengok.
lain kali aku nak pujuk family ku pergi.
seluruh keturunan rugimah pergi.
satu aeroplane tu kitorang conquer.
wee~

 

kat sana best tau!
berapa kali la ku nak repeat.
tapi serious best.
really miss that place.
yang ta best nye kat sana,
kekurangan wi-fi.
wuuuuu...


mak aku kata insyaallah lagi dua tahun mahu pergi lagi.
tapi dia kata dia mau pergi dengan macik ku je.
tape.
nanti ku curi2 masuk dalam luggage tu je..

ok.
kat sana.
oleh kerana aku ada unstoppable sifat gatal.
cepat sangat falling.
ku ada crushes kat sana!
sorang fizo omar,
sorang aca.
ku tatau nama dia apa.
jadi ku panggil diorang nama tuh.
sebab personaliti diorag lebih kuang macam nickname yg ku beri tuh.

oh ye.
nampak nya rakan sekelas ku sangat merindui ku.
especially laila.
hhe..
dia siap buat diari untuk ku lagi...
wee...
 
sayang dia.
yang lain pung sama jugak.
ku datang sekola je.
ku disambut oleh May Kei,ina, aina
haha.
macam ku dah pergi sana sebulan pulak.

by the way.
add math ku teruk habes.
haha.
haha.
ketawa sedih nih.
ni lah padahnye ku dop belajar betul2.
tucen ada pergi ponteng.
>.<
menyesal. tarak. guna.

oooh..
by the way,
natauta.
everytime ku dengar lagu Dont Let Me Fall by Lenka,
ku teringat kat In.Isnin.
ku tatau kenapa.
tapi.
haha.

by the way.
tadi kat sekola asek teserempak je dengan dia.
weee~
blah.
tapi not really hopping.
 ku malas nak hoping sangat.
ku nak tunggu fizo la.
semua ciri2 yang ku nak ada.
hoho.

cole look very manly here <3
 

oleh kerana waktu cuti seminggu tu ku tade,
ku sangat merindui daya.
wuwuw.
rindu sangat..
dapat chat dengan  dia sekejap je.
hmm...

by the way.
you.
yes you.
kalau ekau tengah baca.
bukan ku yang tinggalkan mu.
mu cuba pikir balik.
ku malas nak reply mesej mu.
ku dah penat.
penat sokmo layan mu.
you drama king.
=oo=

oh k.
itu je kut.
by the way,
bagi sape2 yang dapat 9a+ tuh.
congrat!
ku ucap tahniah bayak2.
sesungguhnya korang sngguh hebat.

ok lh.
tu je.
ku nak print pasal water rocket.
ku and laila nak masuk pertandingan tuh.
wee..
wish us luck babeyh~

ok lah.
tu je rasenye.
babai peeps.
semoga korang aman dalam dunia korang.
aku aman.
Assalammualaikum.


 

Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Wednesday, March 7, 2012

Show Your Humanity

oh...frackalacking..

Assalammualaikum Human Race.
ku update nih je.
one thing.
ok.



Pada 5 March 2012,
The Invisible Children Channel.
has uploaded a very shocking,menyedih kan dan undescribe able emotion.

Video tu pasal humanity,
about war.
Somewhere in Africa.
a man name Joseph Koney.
He abduct children,
paksa diorang jadi hamba,
sex slave, kill their own parents, and all.

I know la.
It's the African problem.
But hey,
we live on the same earth now dont we?
Sape yang tanak a better change,
A small action can make a big change.
So 
STOP Joseph Kony

Watch the video,
and find how to stop Joseph Kony.
I know it seems so little,
how putting up posters will make a change?
hey,
we're trying to make Joseph Kony famous here.
not to celebrate him, but to raise support for his arrest and set a precedent for international justice. 



and the thing is with this video,
baru je berape hari,
and dia punya total view.
dah samapi berjuta dah,
ok.
ta usah cakap baru berapa  hari la.
masa aku buka mula2 baru 444 848,
sekarang dah,
1,845,831
keep refreshing.
and the numbers akan naik dengan cepat.

so,
watch the video,
just bayangkan lah,
kalau masalah yang sama happen kat negara kita.
nyawa anak2 kita dalam bahaya je.
just think about it.







'WE WILL NOT STOP"
"WE WILL NOT FEAR"
"WE WILL FIGHT WAR'

so come on teenagers :D
let show em :D

and one last thing,
dont doubt the Invisible Children.
Even Oprah give some of her money for them.
so why dont we :)

World Peace :D






Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Friday, March 2, 2012

bzzz

oh..frackalacking..


assalammualaikum!

yo gaba gaba peeps.
how cha doin'~
weeee~

Today Vaashappening:

ok.
tadi kat sekolah cume nampak crush ku no.2 sekejap je.
wuwuw..
sedih diriku.
ku nampak waktu pagi.
datang je sekolah ternampak muka dia.
dia tengah lepak dengan kawan dia dekat 
garaj motor.
well....
i think he's going somewhere.
maybe ada kena mengena dengan olahraga ke.
pissh.
biarlah.
so..
for the rest of the day.
ku dop nampak pung muka dia.
real dissapointment~
hmmph..
ok2.
whatver.
it's just a crush.
dia bukannye tahu ku ada crush kat dia pung.

sunny side of the story is,
today asek terserempak dengan S.Tsui.
Ooops.
lupa.
Wolfboy~
ok2.
ternampak dia everwhere.
but of course.
he didn't notice me at all.
Phatetic of me.
bahhh..
whatever.
it's just a crush.


by the way,
tadi aku dan laila sebok memerah otak waktu sejarah.
bukan perah otak pasal soalan sejrah.
but perah otak for crush no.2 punya nickname.
so..
after pretty much discussing,
we ended up with:
In.Isnin 
haha.
well.
maksud bende tuh ku sorang dengan laila je tau.
wahaha.
In. tu stands for Inchek.
encik la.
Inchek because teringat novel Rooftop Rant by Hlovate.
weee..

well,
sambil ku minta sikit mee dari makku,ku ambil sikit ayam.
Korang kene baca Rooftop Rant TUH!
seriously ohcem!
aku suka novel tuh sebab the story.
jalan cerita nya.
mengingatkan jalan hidup diriku.
Trisy,
a girl who are always alone.
never get attention from family.
drug abuser,smoker..yada2..
and Jade,
the wonderwall,
the one who take care of Trisy
when no else does.
and Jade, the middle child,
victim of comparison.
they take care of each other actually,
everyday,
diorang akan meet at one place,
and luahkan masalah masing2.
give each other advice.
and.
OMG!
you have to read it!
ta best la kalau aku yang cerita.
dont worry BI dislikers!
it's a BM novel.
tapi ada lah rojak2 sikit.
itu adalah novel BM kedua yang paling ku minat mu tahu?
seriously,the artwork. FANTASTIC!
dia ada unsur2 Islamik sikit.,
which akan buat korang sedar,insaf sedikit demi sedikit.
well,
i have to admit,
it really do me some changes.

oh ye,
pagi tadi waktu baca ikrar.
Im so Thankful that In.Isnin tada.
haha.

perfect.
Cole Mohr my Darling <3

ok.
besok ku ada pertandingan ape ntah dekat Dataran Pahlwan.
wee..
major point ku adalah shopping.
mencari present~
wee..
and nak try Tutti Frutti.
kalau dia nye booth tu dah buka la.
and also,
kalau have the time,
check on iPhone 4s.
ok.
my mom macam agree nak belikan iPhone 4s aritu.
and then akak aku menyebok.
dia cakap camni.

'angah asek dapat barang yang beribu je :P'
aku cuba tarik perhatian mak aku
'wah!! ada gerai duirian! (padahal tade)'
akak aku try lagi
'DSLR dia haritu dah RM**** dah'
aku pulak:
'Wah!! ibu! lupa la nak cakap angah masuk Public Speaking and impromptu talk'
akak aku try lagi.
'barang along biasa je tau.. harga yang berpatutan je..'
and then i can't hold it anymore
'what the tuut...! and yada3. aku dah mengamuk' 
it's ugly.
ku dop mau cerita.
but seriously along.
bila sum up all the things mom have bought for you.
it's really nothing compared to what mom have bought me.
so shut the hell up.
tu summary nye.


wuu..
ok la.
ku perlu kuar sekarang.
gotta go. bye peeps.


p/s:
malam tadi in the middle of the night ku teringat kan daya.

Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Thursday, March 1, 2012

aww XD

oh..frackalacking...

Assalammualaikum <3
hullo peeps!
yo gaba gaba! 



ok.
first of all,
you peeps here..
should really listen to this song:

Cody Simpson-Not Just You




Seriously AWESOME~

lagu ni,
twin aku,si Daya comel yang ku miss gila2,
kasi kat boyfie dia..
sebab diorang nak pindah tuh
comel kan?
kalau boyfie aku nyanyi kan aku lagu ni kompem2 aku nangis..
wuwuwuw..

oh jyeah~
got something to tell you~
tadi,
aku and laila sneak out,
disebabkan aku penolong kelas,
mendapatkan pas keluar tu teramatlah mudah,
waktu tuh,
cikgu kitorang ta masuk kelas,
and at the same time,
form 3 and form 5 tengah rehat before diorang nye kelas start,
so,aku and laila dengan perut yang lapar walaupun baru berapa jam lepas makan,..
pergilah ke kantin..
at on the way ke kantin tuh..
guess what?
weeeeeeeeee XD!!
i saw angel running~
gahaghahahhahahahjbcisbpabh..
indescribable emotion!!
 haha..
ok2..
aku nampak crush no.2..
berlari from surau ke kantin..
hehe..
comel je..


and then,
aku pun membeli la twiggies,
dengan crush aku berada disebelah pnya sebelah kiri..
haha..
my heart beat around like a bass~
booming over booming over baby~
then dia start a small conversation yang buat kan aku flying!!!
haha..
ok2..

seriously,
lepas tuh aku dah jadi sewel dah
dah ta tentu arah..
langgar pokok la..
itu lah..
ini lah..
and then..
waktu aku nak masuk kan duit aku dalam purse,
RM5 aku tercicir tau,
and then aku pun buat la ninja style aku dan mengambil duit tuh.
and then know what?
crush aku ada kat belakang.
and he said something!
haha..
dia cakap ni ha..:
'yada yada yada'
ok..
aku ta ingat..
haha..
tapi 
omg! best moment in life~~!!
haha.
ok.
really overacting kan ku ini..
haha..

tapi..
it's not like you can help this feeling,
i mean,
korang pun maybe ad crush jugak kan?
tiap kali korang terserempak dengan dia mesti korang macam...
'wahhhhhhh~'
kan?
admit it~

i'm perfectly happy :D

hehe..
and the best thing is..
hari ini banyak kali betul terserempak dengan dia..
huhu..
lepas dia pergi latihan olahraga,
waktu dia balik from makmal.
haha.
kat makmal ni pun best gak~
weee~
tanak cerita la.
hhaha..
banyak la~..
hehe..

ok.
starting to worry.
macam mana kalau dia tahu aku ada crush dengan dia?
jeng jeng jeng.
ok.
mesti segan gila la nanti.
ok.
cannot control emotion!!
wuwuuwuwu...
kalau buleh tanak dia tahu..
(T^T)

lagu Forever and Always. BEST~


laila cakap,
kalau dia jadi aku,
kalau dua2 crush aku confess,
better choose crush no.2.
haha..
jyeah~
and i secretly agrees..
wee..
bukan ap..
cume..
kalau dengan sam tsui tuh,
dia tak notice aku pung..
so..
yeah..
lagipun..
aku dah ada crush kat crush no.2 sejak dulu lagi..
since aku form 2.
tapi atas several reasons,
aku hide kan jelah..
haha..


ok2..whatevenow.
really tanak berharap sangat..
kalau ta nanti dir sendiri yang keciwa gila.2.

and know what,
tadi kat sekolah laila gave me this crazy thought.
'entah2 dia baca blog kau ta.?'
sebab crush no.2 aku macam memberikan perasaan yang positif..
so..
aku pun..
what the..
hell no!
argh..janganlah baca..takut ku..wuwuwu...
tapi aku rase tak kut..
sebab blog aku belum femes lagi..
mutu kurang lagi..
nanti2 insyaallah..

oh ye.
aku tukar lagu dalam blog ni.
mesti korang dah busan kan.
datang blog aku je dengar lagu sama.
dulu lagu
One Direction - More Than This
sekarang lagu
Sam Tsui - How To Love

dedicated to my Sam Tsui Malaysia.
hehe <3
but really,
dia ada sikit muka Sam Tsui.
but more to Taylor Lautner actually..
ada blood ties kut..
rasenyela..
sebab ta silap aku,
mak dia punya moyan punya nenek punya atok punye akak punye mak punye nenek punye moyang,punye adik,
ada kena mengena dengan Taylor Lautner.
so I guess,
genetic Talyor Lautner tu skips several generation and fall onto
Sam Tsui Malaysia,
or should i call him Wolfboy.
sebab dia kan more kepada Taylor Lautner,
and Taylor Lautner pernah berlakon jadi Werewolf dalam Twilight.
so..
yeah..
i shall call you Wolfboy from now on then..


apa aku nak panggil crush no.2 aku ni ye..
kalau nak panggil
Jake Gylenhaal ..
macam ta same..
emm...
nanti2 lah..
i'll figure it out soons.
hehe..


oklah..
tu je for today Vaasappening!
hehe.
a true Directioner would know what Vaashappening mean,
oh ye,
sabtu ni aku ada pertandingan!
and besok kene baca ikrar depan pelajar sekolah.
damn.
segan gila.
mana la nak sorok muka from crush @_@
wuwu..
segan!!
hehe..
Wish me luck tau.
It;s and RHB bla bla bla..
aku ta ingat.
panjang sangat.
will be held kat DP.
so kalau korang nak jumpa aku and nak buat autograph session tu buleh la jumpa disana ye..
ahaha.
ok.
bajet femes sangat ku nih.
haha.
ok la.
bye.2.
sabtu  ni ku nak shopping sampai duit ku habis!!!


ok.
bye peeps.
love you all.
yo gaba gaba Crushes.
weeee..


Ada Facebook? Jangan lupa Like!

ggh

back to top