nuffnang

I'm a 30 Seconds to Mars's Believer

I'm a 30 Seconds to Mars's Believer

Wednesday, May 30, 2012

Sunday, May 27, 2012

it's a new chapter

yo gaba gaba.



Assalammualaikum!
yo peeps!
serious aku rindu n
ak tulis dalam blog ni!
omg omg omg.
serious exciteddd!!

WARNING!!
typo dalam entry ni adalah banyak.
so korang paham2 kan la sendiri ye. tangan terlalu hyper mahu menaip.

ok.
So.
sepertimana yang korang tahu aku sekarang adalah pelajar MRSM JB.
wahaha.
aku macam ta caya je aku sekolah situ.
ok2..
there're pros and cons studying there.
there're fuunny mo and bad mo.
but equal kut.
the rules kat sana are tighter than leggings.
serious shit.
tapi disebabkan aku newbie i have to act like one then.

ok.
aku kelas 4 Gacrux.
It's a name of a star kalau ku dok silap.
try google la.
semua ada 7 kelas.
From A to G.
biar ku list kan:
Archenar
Bellatrix
Canopus
Deneb
Elnath
Fomalhaut
and Gacrux <3
aku intake ke 4 and dalam 20 students yang check in hari tu. aku sorang je gal.
so yeah. awkward gila kut.
and of course la aku nangis kan.
naseb baik ada sorang pelajar ni nama dia Nabihah. dia yang approach aku.
haha.
kalau ta aku forever alone weyh!
aku masuk waktu diorang tengah belajar add math. so yeah.
macam biasa, as a new student, kena kenal kan diri depan kelas. serious segan.
now i know how new students feel.



aku dorm 29, aras 2.
dalam dorm tu ada 8 orang.
agak sempit . but we manage.
penghuni dia serious cool !
Ketua Dorm named Fatin Suraya (4)
and others are Farisha (1), Ad Deenie (1), Adlin(1), Fina (4) , Natasha (1) and Adila (4)
Adila orang Negeri Sembilan. dengar dia cakap serous best. rasa macam nak join sekali je.
cara dia cakap bongok tu kaw sikit. haha. dia cakap kuat and funny. serious best.
Farisha ni lembut je orang nye. kelakar and sweet. muka dia macam kawan lama aku, Dini Hazira.
Sebab tu la masa aku mula2 datang aku asyik tersasul panggil nama dia Dini <3 tapi nanti Farisha pindah.
Dia dapat TKC. Hebat kan?
Adlin ni muka dia macam chinese. Serious masa aku mula2 masuk aku ingat kan dia Chinese. haha.
dia pun kelkar gak..
Fina ni pandai! dia amek 10 subject ta silap ku. hebat kan. ? and dia ni baik sangat :D
Natasha ni my bed neighbour.
dia lembut and tall <3 and genius too. peljar olimpiad tuh.
Ad Deenie pula BFF kepada Farisha. Serious comel. Orang melaka pulak tuh. ketambahan kecomelan la lagi. Dia dengan Farisha serious sweet. Macam twin dah.
Macam aku dengan Daya and Laila dulu.
it's sad to see them apart .
Fatin pulak dia pervert . haha, ok gurau je mana ada. dia baik tau.
dia pun otak gila2 je.
so ultimately,
dorm tu serious happening. memang LIVE je all the time.
kitorang asyik gelak jee :D

and another pros about MRSM JB is that
we can order MCD and PHD !
haha. tiap2 hari Sabtu malam jela.
so yeah. kalau nampak pelajar MRSM JB menunggu depan pagar tu jangan suprised la.

image

and here we have tasmi' tau.
gotta hafal Surah Yassin.
but it's okay. might be useful . you never know.
and makanan kat DS dok sodap.
Serious.
Makanan kat kafe jugak sedap. <3 tapi kalau nak makan tiap2 hari kat kafe tu memang rajen pulak.
so. just accepting the fact yang makanan DS kurang sedap and that's that.

oh yess..
sejak aku masuk MRSM. aku tidur dengan mulut yang kering dan bersih.
tapi apabila bangun , penuh dengan air liur basi.
haha.
serious weyh.
selama ni ta pernah pung.
and aku kalau penat macam mana pun, ta pernah la nak tido dalam kelas.
but here in MRSM. i just cant help it!
and so does other students.
so yeah.
and waktu  habis kelas wajib pada pukul 12.30 kut.. 12.30 or 1.00 la kut.
so after class,
aku and kawan2 aku pung pergi la surau,
solat berjemaah dengan pelajar2 lain,
then we go to DS and eat and eat and eat.
after that, sementara tunggu prep,
ramai yang tidur di surau. serious macam tempat flood relief.
Kitorang ta dibenarkan tidur atas sejadah.
so yeah.
Aku tidur berbantalkan purse ku yang penuh dengan duit syiling.
so yeah, i thing that's what causing my migraine.



oh yess,
the second week aku sekolah kat MRSM,
which happen to be an exam week.
aku demam. demam yang teruk.
so yeah, dalam satu hari aku habiskan 4 pocket tissue .
tu pun sebab aku jimat2. kalau tak
 memang dok cukup la untuk menampung hingus ku .
dalam dewan tu aku self-conscious gila.
takut bunyi batuk and hingus ku menggangu orang menjawab soalan.
final sem tuh. serious business..
so. aku target add math aku fail.
aku dah ada satu fail dah. but am not gonna say it here.
segan bhai.

and waktu riadah,
aku ta delah main badminton pun,
aku tengok diorang main badminton je.
and kadang2 pusing satu maktab .
so.
disebab kan makan yang cukup and lack of exercise,
aku gain weight!
naik 3 kilo. haha.
hebat kan??


i have brown eyes!! yeay!! im hyper!!




so
most importantly, aku rindu gila2 kat kawan2 sekolah lama.
serious rindu.
asyik fikir
 'if only they were here'
paling rindu kat daya,laila and poya. things are not the the same there.
even when im laughing i think of old mates.
so.
serious rindu.
so school holiday ni ku nak enjoy puas2 dengan diorang!!!
hohohoho~
hapy hapy hapy hapy~
(malas nak letak doub p)

so yeah.
itu je kut yang aku nak cerita. ku malas nak cerita panjang2.
haus diabuatnya.
any question can send to my e-mail brokenkolat17@yahoo.com or my fb message .

SO, aku rindu Family aku, Kawan2 aku, and One Direction!!! haha.
see you later then.
Bye peeps!!

Farisha wrote this <3

Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Friday, May 4, 2012

it will come.

yo gaba gaba.



If i say this now.
I will surely break,
As i'm leaving the one i want to take.
Forgive the urgency well hurry up and wait.
My heart has started to separate.

so. it turns out yang aku takkan dapat buat entry waktu birthday blog aku.
atas sebab2 yang tertentu. yang aku akan beritahu nanti.
or maybe aku takkan beritahu.
or maybe aku akan beritahu but then waktu tu dah too late.
and it turns out yang aku tadapat la nak beritahu crush aku feelings aku.
wuhu.
buhuhu.
wuhhhhuuu..

There now, steady love , so few come and dont go.
Will you wont you, be the one I'll always know.
When I'm losing my control , the city spins around,
You're the only one who knows, you slow it down.


So. aku sebenarnye torn.
Ta tahu nak buat apa sekarang.
Beritahu korang sekarang. Or nanti.
Tapi kalau nanti aku takut ta sempat.
Tapi aku tanak korang sedih.
Laila, Daya , Poya and Faiz dah tahu.
Tapi aku ta tahu nak beritahu korang atau ta.



If ever there was doubt,
My  loves she leans into me,
This most assuredly counts,
She says most assuredly.


So.
maybe aku patut beritahu sekarang.
And let me tell you first.
aku ta expect sangat pun bende nih.
Aku dah give up dah actually.
But iono. I'm really torned.
Ok. So.
aku nak beritahu nih.

It always have and never hold,
You've begun to feel like home.
What's mine is yours to leave or take,
What's mine is yours to make your own..





Aku dapat tawaran ke MRSM Johor Bahru.
MRSM tu baru.
Which mean aku 1st batch.
And everyone else pun pelajar baru juga.
Tapi aku yang aku ta sangggupnya adalah. Jauh sangat.
JB? what the heck.
Mak aku pun cakap yang dia ta dapat nak datang selalu.
so. nampaknya aku kena lah betul2 berdikari.
Aku takut.
Aku ta pernah masuk asrama.
Aku ta pernah jauh dari mak aku and family aku ke tempat yang penuh stranger.
SO . AKu takut giler.
Dahla aku ta reti buat kawan.
Aku ni pendiam.
Cuma dengan korang je aku gila2 .

O oooh, O oooh,
Be my baby,
I'll look after you.


And another thing that i'm really worried about is.
Sapa nak jaga laila.
I mean.
Sekarang lepas daya tade and kalau kayum asyik tade kat sekolah je.
Kitorang cuma berdua saja.
Makan or pegi mana2 pun berdua je.
I mean, masa aku buat umrah hari tu pun dia dah lonely gila dah.
Sekarang ni lagi ah dia forever alone.
Nanti sapa yang nak teman dia pergi makan, beli air, pergi koku.
Nanti mesti dia duduk sorang2 kat rak tu kalau Kayum tade.
Kesian dia.
Aku rasa macam ta nak pergi je.
Nanti laila kalau nak beli barang kene tunggu makcik kaunter tu yg tanya dia nak beli apa.
Kalau ta dia duduk tercongok je kat situ.



Aku takut.
Sekolah rahmat dah macam second home kut,
And nanti aku kena tinggalkan crush aku.
OMG. Dahla dia tatau feeling aku kat dia.
By the way, talking about crush buat kan aku teringat.
Tadi kitorang teserempak lagi!.
Waktu tu aku baru lepas balik dari koop membeli ice-blended and t-shirt sekolah.
And then nampak dia walking down the alley.
Aku dah tersenyum nerves dah kat Laila.
Laila pun mengacah2 aku. Haha.
Lepas tuh aku cakap la Hai!
And then the rest is history .
Hmm.
Tu jela last time ku dapat tengok muka dia :(
Tu jela last conversation aku dengan dia.
Even though that wasnt really a conversation.
Kenapalah dia ta ikut rombongan esok!
wargh!!!
hmm.
rasa macam nak nangis je.
OMG. feeling ni dah bertahun dah.
So nampaknya aku terpaksa la lupuskan feeling nih.
SO.
Yeah.



Esok last time aku dapat jumpa classmates aku.
Sebab kitorang ada school trip.
Kenapa la bukan minggu depan aku pergi MRSM .
Aku rasa macam ta puas je.
Aku tanak pergiiiiii....:(
Berat hati gila nak pergi.

Last sekali.
Maaf kan aku atas semua kesalahan aku kat korng.
Aku tahu aku ada buat salah kat korang .
whether korang tahu atau tak.
SO.
Maafkan aku.

Lepas nih aku dah ta bolah buat benda bodoh dengan korang.
Dah tadpat nak buat korang ketawe.
Tadapat nak buat drama swasta dengan laila.
Tadapat nak marah kayum ta tentu pasal.
Ta dapat nak ejek opie and adah lagi.
Tadapat nak buat semua bende yang aku plan nak buat dengan korang lagi.
Aku jannji.
Takkan lupakan korang.
wuhu.
buhuuhu.
aku rasa macam aku mimpi je.
Kalau ni mimpi
ni mesti nightmare.
I wanna wake up!!!!



Ya Allah,
permudahkanlah perjalan hidupku dan rakan2 ku ya Allah.

Bye.
Assalammualaikum.

p/s : aku rasa macam nak confess je kat Crush aku. In.Isnin. tapi aku takut kalau aku confess pun. It will bring us to nowhere . 

p/p/s : lagu tu ialah lagu Look After You - The Fray.
Tapi aku suka cover by Louis Tomlinson.




Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Thursday, May 3, 2012

Ku update sikit je nih

yo..gaba gaba..


hey peeps.
Oh-some day today?
yeah me too.
and tomorrow will be too!!
Laila will sleepover sini,
and then kat sekolah esok kitorang akan makan piza sampai drop.!
hehe.
Teacher belanja piza sebab kitorang menyanyi waktu perhimpunan :D
hehe.
well, ramai cakap best. So yeah :D
memang best la kut agaknya. hehe.
Dah la In.Isnin ku nampak . Hehe. Lagi la excited masa nyanyi kat perhimpunan haritu. LOL.
So. Kalau korang notice, aku dah ta tulis kat tengah2 dah. 
Hehe. Saje je. People change.
And am not using 'oh..frackalacking..'
saja saja nak tukar.
Lagipun, lagi  5 hari blog ini akan genap 1 tahun!
dah besar dah blog nih.
banyak betul beza.
hehe.
ok. gonna save up my speech untuk entry birthday blog ni nanti.


Ok. actually aku kene buat banyak homework ni/.
tapi memandang kan aku sedang gian nak menaip so here it is then.
ohh. yes. Tadi waktu balik terserempak dengan In.Isnin.
hehe. Aku cakap 
'hey..!'
dia..'Hye!' 
pastu dia besarkan mata dia. haha. OMG.
Comel gila. hehe.. :D
By the way, minggu depan ku exam. mid year exam. tapi ku malas gila nak study.
langsung tade kesedaran nak study.
=,= .
emm..hari Ahad ku ada S.I.R !! yeyyyehhehe.
excited nih. Harap2 lah dapat masuk second round. !!
korang doakan aku tau!
uhummm...aku tatau nak cakap apa la.....
jap ye.. biya aku pikir....
oh yes. cuba korang dengar lagu The Broken Ones - Dia Frampton. BEST !
OH YE. 
haritu kau lalu sebelah Taylor Lautner. 
and guess what? bau dia serious punya wangi la!
haha.
 tergoda ku . haha. ok. gurau.
tapi wangiiiiii~ serious ku cakap.

tadi best dalam kelas. Mak aku tak masuk. dia ajar kitorang bio. 
so kitorang pun buat la projek bio yang kitorang kena buat. 
Lepas tu ahli kump. aku, geng ezaniza tu semua asyek bercerita je. haha. tapi best gila.
kelakar je. Aku dengan kayum and lela ketawe teruk gila lah.
Especially waktu Eza cakap ' Nak Gam , gam , gam.'
sebab kitorang semua berebut gam yang satu tuh. Haha.
Lepas tu aku dah bosan tatau nak buat apa pun amek la kadbod tu sikit.
gunting bentuk bujur, lukis dua bulat hitam atas tuh.
Then si atika adi amek, pastu dia pegi nya letak tape kat belakang then dia lekatkan kan hidung aku.
Hehe.
Lepas tuh aku pun buat la bunyi piggy tuh.
Pastu dak ika terkekek2 macam hape dah.
Dak laila dengan pun sama. Haha..
Pastu Before that si adah dengan atika ni apesal entah dengki sangat dengan aku.
Diaorang asyek baling kertas je kat aku.
Lepastu kitorang asyek baling kertas je kat memasing.
Hehe. Best lah. Rasa macam nak suruh mak aku tapayah masuk kelas je.


Oh ye.
7 May ni keluar result whether aku masuk MRSM or tak.
There's a part of me yang nak sangat masuk and the other part rasa macam tapayah dapat tawran pun tape.
So yeah.
Aku takut nak pegi tempat baru.
And another thing is. Aku dah gemok giler.
Setiap minit mesti ada makanan dalam mulut ku. 
Kalau ta ku mesti tade enrgy.
And bila dah makan,
Aku akan duduk je, tengok tv, atau tertidur.
So.
disebabkan lack of exercises. 
Aku dah GEMOK.
Wargh..takut gila.
Haritu pergi  Parkson cari seluar.
And it turns out aku dah ta buleh pakai M.
Aku kena pakai L.
Kaki aku la.
Badan ta berubah.
Tapi aku takut.
Ak nak kaki macam Eleanor Calder.
Serious cun. tapi itu semua macam Mimpi sahaja.
Huhu.
Ok la. tu je kut rasanya aku nak update.
See you on the 8th <3
My blog birthday!! dah besar dah anak aku :')
Bye - Bye !
Sayang korang semua <3


p/s: Aku rasa macam nak confess je kat In.Isnin kalau aku kena pindah nanti <3

remade :)

Ada Facebook? Jangan lupa Like!

ggh

back to top