nuffnang

I'm a 30 Seconds to Mars's Believer

I'm a 30 Seconds to Mars's Believer

Friday, May 4, 2012

it will come.

yo gaba gaba.



If i say this now.
I will surely break,
As i'm leaving the one i want to take.
Forgive the urgency well hurry up and wait.
My heart has started to separate.

so. it turns out yang aku takkan dapat buat entry waktu birthday blog aku.
atas sebab2 yang tertentu. yang aku akan beritahu nanti.
or maybe aku takkan beritahu.
or maybe aku akan beritahu but then waktu tu dah too late.
and it turns out yang aku tadapat la nak beritahu crush aku feelings aku.
wuhu.
buhuhu.
wuhhhhuuu..

There now, steady love , so few come and dont go.
Will you wont you, be the one I'll always know.
When I'm losing my control , the city spins around,
You're the only one who knows, you slow it down.


So. aku sebenarnye torn.
Ta tahu nak buat apa sekarang.
Beritahu korang sekarang. Or nanti.
Tapi kalau nanti aku takut ta sempat.
Tapi aku tanak korang sedih.
Laila, Daya , Poya and Faiz dah tahu.
Tapi aku ta tahu nak beritahu korang atau ta.



If ever there was doubt,
My  loves she leans into me,
This most assuredly counts,
She says most assuredly.


So.
maybe aku patut beritahu sekarang.
And let me tell you first.
aku ta expect sangat pun bende nih.
Aku dah give up dah actually.
But iono. I'm really torned.
Ok. So.
aku nak beritahu nih.

It always have and never hold,
You've begun to feel like home.
What's mine is yours to leave or take,
What's mine is yours to make your own..





Aku dapat tawaran ke MRSM Johor Bahru.
MRSM tu baru.
Which mean aku 1st batch.
And everyone else pun pelajar baru juga.
Tapi aku yang aku ta sangggupnya adalah. Jauh sangat.
JB? what the heck.
Mak aku pun cakap yang dia ta dapat nak datang selalu.
so. nampaknya aku kena lah betul2 berdikari.
Aku takut.
Aku ta pernah masuk asrama.
Aku ta pernah jauh dari mak aku and family aku ke tempat yang penuh stranger.
SO . AKu takut giler.
Dahla aku ta reti buat kawan.
Aku ni pendiam.
Cuma dengan korang je aku gila2 .

O oooh, O oooh,
Be my baby,
I'll look after you.


And another thing that i'm really worried about is.
Sapa nak jaga laila.
I mean.
Sekarang lepas daya tade and kalau kayum asyik tade kat sekolah je.
Kitorang cuma berdua saja.
Makan or pegi mana2 pun berdua je.
I mean, masa aku buat umrah hari tu pun dia dah lonely gila dah.
Sekarang ni lagi ah dia forever alone.
Nanti sapa yang nak teman dia pergi makan, beli air, pergi koku.
Nanti mesti dia duduk sorang2 kat rak tu kalau Kayum tade.
Kesian dia.
Aku rasa macam ta nak pergi je.
Nanti laila kalau nak beli barang kene tunggu makcik kaunter tu yg tanya dia nak beli apa.
Kalau ta dia duduk tercongok je kat situ.



Aku takut.
Sekolah rahmat dah macam second home kut,
And nanti aku kena tinggalkan crush aku.
OMG. Dahla dia tatau feeling aku kat dia.
By the way, talking about crush buat kan aku teringat.
Tadi kitorang teserempak lagi!.
Waktu tu aku baru lepas balik dari koop membeli ice-blended and t-shirt sekolah.
And then nampak dia walking down the alley.
Aku dah tersenyum nerves dah kat Laila.
Laila pun mengacah2 aku. Haha.
Lepas tuh aku cakap la Hai!
And then the rest is history .
Hmm.
Tu jela last time ku dapat tengok muka dia :(
Tu jela last conversation aku dengan dia.
Even though that wasnt really a conversation.
Kenapalah dia ta ikut rombongan esok!
wargh!!!
hmm.
rasa macam nak nangis je.
OMG. feeling ni dah bertahun dah.
So nampaknya aku terpaksa la lupuskan feeling nih.
SO.
Yeah.



Esok last time aku dapat jumpa classmates aku.
Sebab kitorang ada school trip.
Kenapa la bukan minggu depan aku pergi MRSM .
Aku rasa macam ta puas je.
Aku tanak pergiiiiii....:(
Berat hati gila nak pergi.

Last sekali.
Maaf kan aku atas semua kesalahan aku kat korng.
Aku tahu aku ada buat salah kat korang .
whether korang tahu atau tak.
SO.
Maafkan aku.

Lepas nih aku dah ta bolah buat benda bodoh dengan korang.
Dah tadpat nak buat korang ketawe.
Tadapat nak buat drama swasta dengan laila.
Tadapat nak marah kayum ta tentu pasal.
Ta dapat nak ejek opie and adah lagi.
Tadapat nak buat semua bende yang aku plan nak buat dengan korang lagi.
Aku jannji.
Takkan lupakan korang.
wuhu.
buhuuhu.
aku rasa macam aku mimpi je.
Kalau ni mimpi
ni mesti nightmare.
I wanna wake up!!!!



Ya Allah,
permudahkanlah perjalan hidupku dan rakan2 ku ya Allah.

Bye.
Assalammualaikum.

p/s : aku rasa macam nak confess je kat Crush aku. In.Isnin. tapi aku takut kalau aku confess pun. It will bring us to nowhere . 

p/p/s : lagu tu ialah lagu Look After You - The Fray.
Tapi aku suka cover by Louis Tomlinson.




Ada Facebook? Jangan lupa Like!

No comments:

ggh

back to top