nuffnang

I'm a 30 Seconds to Mars's Believer

I'm a 30 Seconds to Mars's Believer

Tuesday, May 31, 2011

today..it's kinda great~

oh..frackalacking...

hey guys...
awan nampak gelap sekarang...huhu..
maybe it's going to rain..

pagi tadi ada kelas tambahan..
and like always..
aku lambat datang sekolah..
8.45 datang..
sebab bangun pukul 8..huhu..tido lambat ar malam tadi..

sesampai je aku dalam kelas..
aku nampak dak qilah dekat meja guru dalam kelas..
rupanya hari ni cikgu nak rotan siapa yang ada salah dalam kertas math..
ngee..
antara bestfriends aku..
\mula-mula Hidayah Haris..
lepas tuh Laila..



and then guess who?

me...~!!



tapi aku kena 4 kali je..
ada salah 8 ke berapa tah..
lepas tuh dapat discount..
huhu...
merah tangan..~

ta nampak sangat kat sini..

lepas aku kena..
poya pula yang kena..huhu..

for your information..
satu kelas kena rotan hari tuh..
except yang ta datang la..

lepas tuh time rehat yang berjalan selama 30 minit..
saya dapt berjumpa dengan mr.D~~
di perpustakaan sekolah..
hehe..
padap pa pa~~ im lovin it..
hehe..
time tuh dia kena jawab kertas perperiksaan..
Pacek Dolah pun ada kat situ..
tapi dia wat ta tahu je..
ngee..and know what?
i got the chance to feel his head! haha..
tapi sekejap je..
sebab segan...haha...
love him...



lepas tuh kelas sains pula..

before kelas start.
kawan aku laila pergi prick finger dia dengan jangka lukis..
keluar darah..huhu..
dah la aku fobia dengan darah..



seriously..darah aku sendiri pun aku takut tau..
aku ingat lagi aku punya tangan bleeding..
padahal sikit je..
tapi dah hyperventilating macam orang gila..
hyperventilating tu yang macam orang tercungap2 tau..
fast breathing omputih kata..
lalu membuat aku pening kepala..
sebab oxygen ta sampai otak dengan cukup...
and aku pernah pengsan sebab benda nih.
ye..aku tahu aku weird..
haha..

any way..kat kelas tadi ..
banyak buat experiments..
best...~
dengan minerals such as..
sulphide,calcium carbonate and  ape entah..ta ingat la..
hehe..best..
takut tadi mase nak pegang test tube sebba takut pecah..
lepas experimant tuh..
makmal bau chemicals je..
sakit hidung aku..

lepas tuh balik...
my favourite time at school..
heh..
sesampai je kat rumah..
aku mandi..
tukar baju...
and ambil magazine..
lepas tuh land atas katil..
sampai tertidur..
 ta lama pun..
dalam 30 minutes gitu je..

lepas bangun tido..
aku pergi dapur...
kelihatan mak aku sedang masak..
sambil menarik kerusi untuk duduk...aku berkata...
' ibu..bila nak siap masak.....'
mak aku kata/..
'makan la mee tu dulu..'
ngee..da la mee tu tinggal sikit sebab adik aku makan banyak..
tapi disebab kan lapar..
aku makan jugak..
ta lam lepas tuh..
lepak pulak kat kerusi urut..
baru je nak landing..
tetiba adik aku cakap terima kasih..terus je dia lading atas kerusi urut tu..
taik punya budak..

gedik...


by the way..
aku learn new jawa words today..
budek maksud nya pekak..
lemu maksud nya gemok..
haha..

p/s... dua kotak susu dutch lady sehari adalah bersamaan dengan 14 kg of protein..jup..
kg or g?
er..aku ta ingat la..so mind you, drink milk!!






Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Monday, May 30, 2011

ngee..hari ini panjang..:)

Oh..frackalacking..

Hello creature of this planet..how are you today?
And yes..like i care...huhu..
 Baru balik from ambil akak aku kat sekolah dia..
As you dont know, dia sekolah di MRSM Gemencheh..
Yeah...sekolah Ulul Albab...tapi akak aku bukan budak ulul la..
Kalau ta mesti dia pakai seluar baggy dengan baju yang loose..

Aku pergi dengan keluarga asas aku je..
Mom+me+brothers..
Yeah..mase nak pergi tu boring..
Bertolak pukul 1.30 gitu kut...ta ingat la...
Bertolak lambat sebab both my mother and I ada kelas tambahan..

By the way..tadi terserempak dengan mr.D kat sekolah..hehe..*smiling*
It went like thiss...
Time tu aku tengah baling somethin dari sebuah pokok nih...
And aku ta persan pun mr.D ada kat depan tuh..
Sebab tengah bercakap dengan syidah a.k.a itik ..
Pastu bertembung..
Mr.D berhenti..menyebabkan geng dia yang lain ternehenti secara mengejut..ada yang teruskan perjalanan..ada yang tunggu mr.D..



Kitorang saling senyum antara satu sama lain..(and mind you...the biggest smile that i ever had is when im with him..:).... )

And then dia tanya...
Mr.D : bad mood ke?
Ms.f : ta de r..:)
Mr.D: aku ta ingat apa dia kate..sorry..sebab aku pandang kepala dia je..huhu..
Ms.f : *smiling* (pastu aku point la kat dia punya kepala sambil tersengih..)
            Hahahah...cute giler r aku tengok dia time tuh...
Mr.D : hey..! (pastu dia sekel kepala aku..haha..actually aku ta sure whether itu dipanggil sekel or apa)
Lepas tuh aku pun berlalu pergi sambil ketawa bersama si itik..hehe...
Kitorang macam orang gila dah sebab
Ketawa.....berhenti...ketawa....berhenti...hahahaha..

mr.D lagi handsome dari mamat nih...



Anyway...back to the main topic...
Pejalan pergi ke sekolah akak aku sangat membosan kan..
Sebab dalam perjalan tu ta banyak yang boleh dilihat..
Hanyalah pokok..jalan..kereta...dan lebih banyak pokok...
Sampai je di block akak aku..
Aku yang kena pergi panggil dia sebab dia suruh aku naik ke atas..
Pergh...memenatkan...kena naik tingkat 3...huhu..
Kalau dulu lagi teruk kut..sebab dulu akak aku tingkat 4..
Lagi teruk kalau start of term...kena angkat barang dia yang seberat alam tuh naik bilik dia..memang hilang 2 kilo....


Okay..menuju ke bilik dia dan dia cakap tunggu dulu..
Aku belom solat..
Pastu aku pun tunggu la..
Lama..sehingga aku tertidor..dan hampir menjejak ke alam mimpi...huhu..



Lepas tuh..aku terpaksa la angkat barang dia turun..sambil minum susu dutch lady cokolat..:)
And dalam kereta adik aku menjerit ..

.IBU..!! NAK MAKAN..!!

Ok..aku mengaku..aku yang suruh dia menjerit..



 so kitorang singgah la kat tempat makan yang kitorang selalu pergi..
adik aku choose roti canai..
akak aku nasi goreng cina..
aku dan yang lain memilih nasi ayam..
kitorang suka makan kat situ..
nasi dia memang melimpah..berbukit je..
lepas pinggan semua dah licin..
kitorang meneruskan perjalanan ...

aku bengang gila dengan adik aku..
dalam kereta tu dia syik kentut je..
huh..siyes fed up..
rosak hidung aku punya stimuli..
pastu kitorang kena berhenti dekat tandas awam sebab adik aku da tahan..
huhu...taik punya budak..
sepanjang balik tu kena bukak tingkap je sebab dia asyik kntut..

muka aku tengah bengang..haha..perasan..
ciss...

and hey..
wanna know?
masa dekat dengan jambatan yang dekat dengan sekolah lubok redan tuh..
kitorang dapat menyaksikan orang eksiden..
dia kena langgar depan mata kitorang..
huhu...
antara moto dengan kereta..
hampir kena langgar dengan lori..
and know what?
mak aku over reacted gila..
dalam kereta tuh dia menjerit..

YA ALLAH!! EKSIDEN...EEE..HIDUP KE MATI TUH??!
siyesly...di menjerit yang but kan kitorang terkejut...

pacek mc.D pun ta tahan dengar mak ak menjerit.


aku dengan adik beradik aku cool je tengok..
sebab mamat motor tu just cedera...
bagi kitorang..
asalkan ta mati...
yeah..kitorang ta de perasaan...
mak aku berhenti kat tepi..
lalu menelefon 999..
orang yang civil minded my mother...:)

lepas tu sampai rumah..
dan saya terus mebuka lappy ini dan menulis nya dalam blog ini!

p/s..aku da mandi..korang da?

Ada Facebook? Jangan lupa Like!

kalau

oh..frackalacking..

hey..
kalau ada rezeki esok aku update..:)

gud night..
tengah ta de idea..
tapi tangan menggatal nak menaip..
hehe..
bye..

this is not my mr.D..my mr.d is much cuter than this guy and much sweeter than candies..hehe

mr.D, I love u..<3



Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Sunday, May 29, 2011

bersih sangat.sakit mata

oh..frackalacking...


hello human...
hope korang well..:)
hari ni berjalan dengan lancar..
buat masa ni jela..


rumah hari ni bersih!!!

haha..
macam ta percaya je..
susah tau nak tengok rumah ni bersih..
tapi bukan aku yang kemas r,..
ta kan berlaku punya..
hehe..



 seriously..aku da malas da nak kemas rumah...
sebab bila aku kemas je kan..
ta payah tunggu esok r...
satu jam kemudian da bersepah balik da..
 as you dont know..
rumah aku ada banyak barang..
so kalau bersepah memang semak gila la...

antara barang yang akan bersepah ialah...

Buku buku cerita...
kitorang memang suka membaca...so.. memang banyak ah buku kat rumah tu.siyes ta cukup almari.. lepas tu kan..kitorang punya habit... ambil buku-baca buku-da habis- ta letak balik kat tempat yang sepatutnya..
huhu,,tu la habit kitorang..so memang bersepah la buku kat lantai,meja dan katil..termasuk lah meja makan..hehe...



Beg sekolah.
As you dont know..rumah aku memang banyak beg..especially..beg sekolah..memang sesak..
kitorang selalu letak kat bilik study...pastu kitorang kalau balik sekolah kan penat..so just campak je beg tu kat mana-mana. kalau adek aku yang iman tuh..kadang-kadang dia biarkan je beg dia tuh kat luar rumah..dia tu memang begitu..bukan nye kesah pun..dia memang pelik..



Bantal
memang banyak gila la bantal. Especially kat depan tv tuh..memang banyak ar kut.. Terjadi sebab kitorang selalu lepak depan tv dengan bantal..huhu..


i want kittens....


so that's mainlny the reason for the bersepah2..
sebenarnya banyak lagi,,..
tapi aku malas la..
hehe..sebab kalau nak tulis ambil masa..
nani tangan aku tercabut kang...
korang nak jadi tangan aku?
ta nak kan...

oh ya..
hari ini aku rajin sikit..
setelah menghabiskan nota kh malam tadi..
pagi tadi bersemangat pula nak study math dengan bi..
haha..donno what's happening to me...
anjakan paradigma kut...hehe..



as i write and you read...
sebenarnya aku tengah terribly hungry..
starving...
gas kat umah dah habis...
nak tunggu yang baru lama lagi..
huhu..
laparnya...
anyway..
mak aku rancang nak masak...
ape it namanya...
umm.....
ikan bakar dengan...
yang ada kuah..
yang ad sayur warna hijau...
ad ikan bilis..
ada bawang..
tu jela yang aku nampak dari mata kasar..

hehe..
so ak nak pen off here la..
penat jari aku..
babai..

starving..i could eat this chicks!!


p/s..besok aku ta update..nak rehat from blogging la..




Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Saturday, May 28, 2011

semua ada sayang sendiri.

oh..frackalacking...

hey guys..
apa khabar.
salam 1 Malaysia.
hari ni aku patriotik sikit..
huhu..

nampak tajuk kat atas tuh?
ta de kena mngena dengan hidup aku hari nih..
kot...
rasanya la..
ok..fine..ad..



ok..
i miss my father.
and for your information..
he's gone..to a better place i hope..
he died because of heart attack..
on 31 January 2008.
yeah...long time..

he's the best father!!

you know..
i often wondered..
kenapa tuhan ambil dia kan..
sebab kalau tuhan ta ambil dia hidup aku akn jadi
sooooo muchh better than this..
way better..
bukan dari segi kewangan..
money isnt a problemo,..
never.

munkin nasib ta menyebelahi aku,,
maybe he's not mine..

nak buat macam mana.

tapi..
after my father..

i realise..
i got others..
and they always tell me to never give up.
they support me..

and these people are...
my friends..
mr.D..
and my family..

my friends...
thanks fr all the support you gave..
it mean everthing for me..
iono what would happen if u are not here by my side..



mr.D..
this is quite awkward because you are gonna read this..
i always love you..
thanks for everything..
if bukan sebab abg maybe adik ta kan ada kat sini untuk tulis blog nih..
sorry kalau adik banyak sangat susah kan abang,..
buat abg marah or sedih..or risau..
thanks again for everything..



my family..
kita selalu gaduh..
but i know alll of you want the best of me.
im sorry for troubling you guys..
lepas nih..
angah ta buat lagi..
lepas nih bilik mesti bersih gila la..
haha..
(janji melayu..)



aku ta tahu kenapa entry aku macam nih..
aku just nak cakap yang aku amat berterima kasih kepada you guys..
thanks for the morale
thanksx100

oh ya...aku nangis sambil wat entry nih..
sambil dengar lagu 
Yuna - Penakut..

oh...
korang nak tau ta..
ta nak tau jangan baca..
kat sekolah tadi boring nak mat*
aku ta suka mencarut..
sebab Hidayah Haris ta de..
dia balik Johor..
so memang boring ah..
hari yang ta disulami dengan kebisingan dia..
huhu..
sebab mulut dia macam popcorn..
but i like it..
afterall...
popcorn are yummy..
hehe..

pen off here la..penat tangan aku..
tercabut nanti sapa nak jadi tangan aku?
huhu...

babai..:)

p/s;; what do you think of this music widget??



Ada Facebook? Jangan lupa Like!

whatcha think??

oh..frackalacking...

hello people..
the sky is blue today.. :)

aku nak minta pendapat korang nih..
ok ta aku letak lagu kat belog nih or..
kalau aku letak lagu nih buat kan korang susah nak bace entry aku??
so please.
i need your point of view here..
comment kay!!

Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Friday, May 27, 2011

stressed out..

oh..frackalacking...

hello human...
nice weather...

aku penat jadi budak pandai kadang2..
tiap-tiap hari kena ceramah free wo..
sakit telinga...
kalau bukan ibu,mesti cekgu..kalau bukan  cekgu..mesti relatives..
so stressed out la...

and mind you.,
bukan aku sorang je yang rasa ..
aku tahu..
classmates aku pun sama..


stress!!!

argh..\
paling bengang sekali is when cuti dua minggu nih ada kelas tambahan pula...
from 8.00 a.m to 1.00 pm..
yeah..
that is really bullshits..

and for your information..
my school has targeted 32 PMR candidates must get 8As..
man..im no genius la..
and that 32 tu..merangkumi satu kelas aku..

so banyak ah cikgu suruh jitorang buat..
latihan pasak..
ditambah dengan kerja rumah..
ditambah lagi dengan kelas tambahan setiap sabtu..
damned..and me...
i've got tuition every monday,tuesday and rabu..
so memang penat ah hidup..
dan juga busy..
ta sabar2 wo nak tunggu habis PMR then enjoy hidup nih puas2...



and for addition supaya korang tahu betapa busy nye aku..

aku kena masuk satu pertandingan matematik nih...
dekat MMU...
MMU tu ap?
man..i donno la..
ta jage wey..ta jage...
besides..
hell..im no genius in maths..
ak nye markah pun macam up and down je..
sekajap A..
skejap B....
sekejap A balik..
argh..damned...
apasal la cekgu tu pilih aku..
banyak lagi kut math genius kat sane tuh..

and..
aku update blog nih pun...
sorok-sorok  je..
hiding from my mom..
dia ta kasi buka..
sebab nak pekse la kate kan..
and..sebab tahun nih sume siblings aku ad amek pekse..

iman- upsr
along-spm
nabil- upkk
aku-pmr..

ngee...\

mak aku tiap2 hari cakap/...\
"31 A eh everybody"
bila nak pergi sekolah..
aku ta tahu kenapa aku ta suka dengar..
munkin aku ta suka diberi motivasi kot..
yeah..maybe..
sebab bila orang cakap camtuh aku lagi stressed out..
macam..
alamak..ibu nak sangat aku dapat 8A..
tapi aku tahu aku ta kan dapt..so sebab tu lar ak stressed out..


baca baca baca baca baca


aku nak pen off here..mata da sakit wo..
aku nak belajar sampai bengkak..
babai.


Ada Facebook? Jangan lupa Like!

ola!!

oh..frackalacking..

yeesh..
just a couple of words to say cuz im a busy person...



im totally happy right now..!!

tu je..jap ag aku update ag la..

Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Thursday, May 26, 2011

oh..ni pun kecik jugak..

oh..frackalcking...

howdy human..

hari-hari makan nasi..
long time no see...

da lama ta update blog nih...
sorry guys..
im very busy lately...

baru je abes pekse...
math senang mungkin akan mendapat A..
tapi ta sure..
sebab aku careless..
huhu...\

working hard for 8As


oh ya..
kalau korang nak tahu..
kalau ta nak tahu ta payah baca,..
mr.D da balik semalam..
dan aku ta tahu pun..

aku..
ta tahu nak cakap apa..
speechless gila la..
sedih pun ada juga..
tapi..
nak buat macam mana..
dia penat kut...



ok la..
hari tu kan..
saya pergi study di rumah Hidayah Haris..
best..
\tapi kat umah dia saya ta study pun..
aku,laila dan hidayah nih on9 je..
mula-mula tu ada la juga buka buku..
tapi selepas somewhat aku rase 2 soalan je..
kami menuju je lappy kepunyaan dayah..
hampeh gila..
pastu tengok dia kasi anak kucing dia makan..
chumil gila..
macam nak sorok dalam beg bawak balik je..

dia ada 3 ekor kucing..
smokay,scrappy and nee-chee..



aku paling suka scrappy and smokay kot..
sebab dioekor memang aktif gila la/...

lepas kasi kucing susu...
kitorang continue on9 semula...
 sampai balik..
conclusion nye kitorang ta study langsung..
huhu...


remaja dan lappy tidak boleh dipisah kan...
especially kalau ada broadband yang melekat kat situ..

p/s: aku malas..sorry kalau entry ni boring...


Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Sunday, May 22, 2011

oh...ini sangat menyakitkan....

oh...frackalacking...


hey...
heeey..
hey!!!!
hehehehooo...!!

sorry..

aku behave macam nih sebab pills aku suma kat mr.D..

okay..
for the past several days...
berjalan macam biasa...
rutin yang biasa...
biasa....

dan aku ad nampak m.D...

..........

cer dia begini..:

aku,itik dan daya pergi ke bilik kaunseling...
atas urusan yang tertentu..
lepas selesai....
kami decide guna jalan lain..
iaitu jalan yang kalau turun tannga je nampak elas 5PA..

and aku pun tergerak hati la nak pandang kat dataran tuh..
pastu ternampak seseorang sedang memakai 
baju berwarna oren,berseluar trek dan menyandang beg..

saya cakap kat daya:

ms.f:
'tiap kali saya nampak org pakai baju warna oren mesti teringat mr.D'
daya: huhu..ape la...abes tu tu sape...
ms.f : tu kan pakcik tukang kebun..
daya: iyeke?? 
ms.f : eh..jap...
mamat yang pakai baju warna oren tuh semakin dekat...
ms.f: argh!!! tu mr.D la..!!!

lepas tuh aku cepat2 turun tangga...
aku memang macam nih..kalau nampak mr.D mcm da ta ingat benda lain..

terserempak/jumpa dia at bawah tuh...

aku cakap r..

'da botak!!'

pastu dia senyum

actually aku ta tau pun dia perasan ke tidak aku nih...


pastu aku terus masuk kelas....

nangis...

aku kuat nangis ...
aku tahu.....








seriously...
im in a kecik hati punya situation...


sebab dia act macam dia ta kenal aku pun...
aku punya la excited gila nak jumpa dia..
huhu..
ta pe la...
'
gth r...

babai..



Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Tuesday, May 17, 2011

hari ini selasa dan cuti.

oh..frackalacking....

hey gedik girls and handsome boys semua...!!

so what's up huh?
da lama aku ta update blog nih..
huhu...
miss korang..
(aku tipu)




yess..
today is Wesak Day.
and it's a holiday!!..
yeehhooo...

ta best pn..
ak duduk umah je nih..
kena belajar..
wire komputer sudah dicabut...
aku update nih pun guna lappy je...
ta best..
lembap nak mat*..
ak ta suka mencarut..

mak aku tengah keluar bersma ank2 nya yg lain..
so dengan semerta2 nya lah aku
keluarkan lappy nih..
huhu...

korang nak tahu ta!?
kalau ta nak tahu ta yah baca..:P

mr.D CALL SEMALAM...!!!

actually macam nih..:

ak tengah tido dengan lenanya...
pastu tiba2 bilik aku bergegar..
rupanya adik aku goyang2 badan aku....
pastu aku cakap camnih..

ms.f : awat?
adikku..: bangun la...ada orang kol...
ms.f : laki ke pompuan?
adikku,,: ntah la..
ms.f : *bengang*....

nampak ta mne satu aku??


pastu aku angkat la tepon...

unknown..: woit,mr.D swuh ko kol..
ms.f.: awat?
unknown..: mr.D...suwoh hang kol dia...!
ms.f...:*rase macam masih lagi mamai2...* 
awat?
unknown...:mr.D..suwoh kau kol dia la..'
ms.f: *seakan2 ta percaya..* huh?
sapo nih??
unknown.: poya..
ms.f : oh...okay2...

dengan menagantuknya aku pun kol la mr.D..
hehe..
tapi lepas tu ak da ta ngantok..
sebab happy sangat dapat dengar suara dia...huhu...
miss him...

dia kata...
18/5 nih dia balik..
tapi...
esoknya dia kena pergi balik..
huhu..
sedih nih...
sekejap sangat...



ta pe la...
huhu..

yang lain2 conversation aku ta nak cer...
rahsia kitorang berdua..:P
hehe...

p/s..aku ta sure bila aku akan update lagi..






Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Sunday, May 15, 2011

so..yeah...

oh frackalacking...



hey guys..!
the sky is blue today!!
at least at the beginning..
and then it started to rain..though not heavily...

so..
it has been three days since mr.d is gone...
and he off his phone..
not replying anything...
and im very sad to say dis...
but...

IM OFFICIALLY LOST CONNECTION 
WITH mr.D...

sedih nih...




YEAH.....

so..trying to be though here..
after all..
what could hurt me?
im invulnerable..

yeah..
banyak la..
cakap besar betul...
padahal malam tadi da nangis...
huhu...

that's my weakness..






sebab nanti mr.D akan habis sekolah..
pegi kerja...
aku pulak still sekolah...



tapi dia act like...
iono la..

susah nak describe kut...
this is a very complicated relationship...



ok guys...
aku nak pen off here...
ak nak makan sodap2...
 bye.


...


Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Saturday, May 14, 2011

akhirnya!!

oh..frackalacing..

hey guys!!
long time no see huh?

yeah..it's because some technical dificulties....
the blogspot is going under some .....iono la...

okay..
so here's what've been going for the past 2 days...

last message received from mr.D 
is at 1.03 a.m
i cant communicate with him!!
argh!!
sedih nye....

da bape hari da ta cakap dengan dia...
huhu...

maybe..
maybe jela..
fone dia kena rampas kut..
iono la..
ta nak buat sebarang andaian...



okay..
kat sekolah pula..

next week...
yeah...
which is about 4 days more...
saya akan menduduki perperiksaan pertengahan tahun...

takut ni wo...
da la gerak gemprur hari tuh ak dapat 2A je..
sedih ni..
makin lama makin merosot...

aku ta tepengaruh dengan pape pun...
aku je yang malas..
mak aku kate..
" nih mesti sebab mr.D nih! "

hiishh..ta de r..
ak je yang malas...



aku kalau kat rumah tuh...
24/7 tengok televisyen je...
sebab tu r badan aku naik...
(ta pe2...tahun dpan mak aku nak beli treadmill)

kalau ta tengok tv kan..
aku akan makan...
ta pun tengok tv..
ta pun ...makan...
ta pun ....online......
huhuh...
what a life....

HEY F!! BILA KAU NAK SEDAR2 NIH!!

oh...
what to do what to do...

ta pe la...
nih maybe the last update...
for this month je la kut...



by the way
i've got another...
14 ek?
14 jela...
ok..
14 days untill mr.D get back from camping!!

ta sabar2 nih...
hohoho...

p/s...munkin ni bukan the last update..

Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Thursday, May 12, 2011

songs

oh...frackalacking....


hello guys...!!

dont worry..im not gonna talk about mr.D..
which you guys could throw up just because reading his name..
because i always talk about him...
yeah...it's just because i miss him though!!

k..enough wif mr.D..

this is some of the songs that i really loves...!!!

  1. Taylor Swift - Mine.
  2. Fyn Jamal - 150 Juta
  3. Panic! At The Disco - Ballad Of Mona Lisa
  4. S&M - Rihanna
  5. Plain White T's - Rhythm Of Love
  6. Jennifer Lopez ft. Pitbull - On The Floor
  7. Justin Bieber - That Should Be Me.
  8. Tinie Tempah ft. Eric Turner - Written In The Star.



Ada Facebook? Jangan lupa Like!

mr.D is missing!!!! aiyayya....

oh...frackalacking...

Hello human..!! How's your day??
Oh ye...
Like I care...

so...yeah....
mr.D is missing!!
 huhuhu..sdih nih...



nah..
he's not camping..
he's just gone for a camping..

yeah guys..
mr.D da pegi camping..huhu..
sedih ni...
dia pegi johor wo...

he's gone for 2 weeks..
or to be exact..
16 days..
how am i suppose to endure that?
it's going to be a
very very very very very 
long long long long 
weeks....

argh!!
patient ms.f..patient..

gila ah aku nagis mase kat sekolah tadi..
huhu...

ni je conversation kitorang..:

ms.f : hey...
mr.D: hey...
ms.f : ...
mr.d : awat nih ? macam ta sihat je..
ms.f : (aku geleng kepala je)
mr.D : alah dik, abang pergi sekejap jela..(yeah rite..2 minggu wo...)
ms.f :   :)
mr.D : (ak ta ingat ap dia cakap)
ms.f : okay..:)
mr.D : bye..
ms.f : bye..
mr.D : nanti call abang tau!!
ms.f : (angguk)
mr.D : bye dik..
ms.f : (ak lambai tangan)
huhu...:(

for your information...

aku bukan bisu tau!!
aku just nak tahan from nagis depan dia tuh..
huhu..
ingat senang ke...
huhu...
mcm nak je cakap kat dye..:

ms.f : Baby please don't go 
If I wake up tomorrow will you still be here
I don't know
If you feel the way I do
If you leave I'm gonna find you..
baby please dont go..oh..dont go..
huhu..
i wish..

pastu on the way nak naik kelas pula
aku nanges macam there's no tomorrow..
huhu....
sedih nih...

laila cakap:
sudah la tuh...

ak nanges makin kuat...

ustazah rohaya pulak tegur..:

ustzh : eh, ko nanges ke?
ms.f : demam zah..
ustzh : iye ke..macam nangis je..
ms.f : ta de r..demam...

pastu ak terus cover...

kat kelas pulak aku sambung nangis balik..
agak lame jugak la..
da abes waktu sejarah baru ak stabil balik...
huhu..
tiada kestabilan emosi nih...
mood berubah-rubah..biase la tuh..haha..

nampak nya saya terpaksa la bersabar selam 16 hari...
huhu....


p/s : saya rindu mr.D saya..huhu....


Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Wednesday, May 11, 2011

just a short update..:)

oh..fracakalacking ....

howdy human..

this is just a short update..
so...
today...well,it's the  usual...

i wake up,
i gosok baju sampai licin,
i tido balik,
i wake up again,
i went to bath..
brush my teeth,
blow my hair..
get ready,,
ak ta breakfast though...
ta suke...

ak bangun pukul 5.30...

tapi sampai sekolah pukul 7.15 or 7.30...

rumah aku dekat je...
ta sampai 1 km pn..
kalau naik kete...
satu minit da sampai...
jalan kaki...
15 minit je...

tapi still lambat...
mak aku bengang je..
tiap-tiap hari membebel...
huhuh....
pedih ah dengar...boleh berdarah wo...
that's my mom's specialty..
she can make anyone injured without touching them...

k...stop wif my mom...

kat sekolah pulak...
sesampai saja kat sekolah aku da jumpa Hidayah Haris and Sheduck kat kantin...
pastu kitorang jalan bersama-sama ke tapak perhimpunan...
sekolah kitorang ta da dewan...huhhuk...

and then sume berjalaan seperti biasa..
the assembly..
at the class....
mase rehat....

wait...

it's not normal...
i met mr.D..!!
at my block!!

jarang woh....
susah woh...nak jumpe dia...
busy je....
selalunye aku yang jumpa dia..
kat koperasi sekolah..;.
dia mamat koop..
so jarang ah nak jumpa dia...sebab dia kena jadi pakcik jual barang....
 pastu dia cakap dia kena pegi camping...
dari 11/5-27/5

WHAT???!!!!
(exclamation mark ak lagi banyak so pandai2 ah bayang kan )

lame gila kut...
rasa macam nak nagis time tuh jugak...
gila sedih ah...
ak kalau ta jumpe dia sehari pun rase macam nak mati je...

ahh...sabar jelah/.....
mr.D tgah kol..ak smbung nti...

Ada Facebook? Jangan lupa Like!

ggh

back to top