nuffnang

I'm a 30 Seconds to Mars's Believer

I'm a 30 Seconds to Mars's Believer

Thursday, June 30, 2011

benci

oh...frackalacking..

assalammualaikum semua.
to the non-Muslims good day :)


aku officially..
hidup sebiji macam dalam lirik Yuna - Penakut sekarang nih.
haha..aku kan pathetic..
dan bila aku da masuk lagu penakut tu..
maksudnye aku akan overdose..
dan life aku miserable.
seriously.

dan untuk pengetahuan korang..
life aku hanyelah perfect sampai umur aku 12 tahun je.
lepas tuh..
rase macam ta bangun2 dari nightmare.
langsung.
setiap hari ade je benda yang jadi.
family aku ta perfect.
aku bukan nak salah kan family aku.
tapi..
entahlah..



and bila korang tengok aku kat sekolah
 tu macam happy je..and buat keje bodo ke..buat keje gila ke..
sebab aku nak lupakan masalah aku.
and untuk korang punye information.
setiap hari..
setiap hari...
aku doa kat Allah..
supaya dia amik nyawa aku..
setiap hari aku doa.
sebab aku da ta sanggup nak tanggung beban ni lagi.

korang maybe akan nampak aku kat sekolah
macam cool je...hapy2 je...ta de masalah..
carefree je..
ye..itu sebenarnye adalah topeng aku..
dan kalau korang nampak aku senyap je..
maksudnya aku tengah pikirkan masalah aku kat rumah,kat sekolah,kat hati ..
dan bila orang cakap
hey,aku paham kau la..
aku rasa macam nak cepuk je diorang and tikam diorang je.
sebab diorang ta kan faham.
ta kan.
maybe korang akan cakap..
in the same boat,but different cabin..
yeah..
different cabin.
so remember that.
dah dua minggu aku nangis pasal benda nih..
kalau bukan kat rumah..
kat sekolah..
kalau kat sekolah tu..
maksudnya aku dah sakit hati gila dan ta boleh nak kawal lagi perasaan.
sebab tu la aku kadang2 bila aku menangis tuh..
aku siap menjerit sekali.
ok.
bukan menjerit.
tapi meraung.
Aku penat la
Ta sanggup la nak terukan hidup.
Ape pun yang aku buat salah.

dan entry semalam pasal mr.D itu buat kan aku introuble.
im sorry mr.D
mane boleh saya ta sayang awak..
dan awak bukan saya punya.saya tahu.awak pun tahu kan.
entry semalam tu bukan nye saya je nak buat..
saya ada purpose.
saya ta de niat pun nak buat awak marah.
saya sayang awak tau!
so please.jangan la marah saya.
saya takut sekali kalau awak benci saya.
awaklah yang paling saya sayang tau.
saya tau awak marah ni..
dan kalau awak marah mesti awak ta kesah pun ape yang saya cakap..
tapi saya nak cakap jugak..
saye sayang awak sangat!
walaupun ta disukai oleh ibu, saya buat bodo je.
walaupun asyik dipukul ibu, tapi saya ta kesah.
mungkin saya ni dah gila.
tapi saya gila sebab awak.



 
Babai.


Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Wednesday, June 29, 2011

correction..!!!!

oh frackinglacking...

hello bitches and angels.
dah lama aku ta update.
aku tahu.
aku busy.
aku nak PMR.

i will make this entry real short though.
okay..

CORRECTION..

aku dan mr.d hanyalah adik beradik angkat,k!!
bukan coup,suami isteri or whatever..
so,aku takut korang salah faham.
bila aku asyik cer pasal dia,
aku anggap dia macam abang je..
ta lebih dan ta kurang..
lagipun dalam hati aku ni tengah ta de sape2..
sebab tulah aku anggap dia special siket..
lagipun lagi,aku ta de abang,aku ad akak je..
sebab tu lah aku manje siket dgn dia.


aku ta tao na pileh pic ape~ haha (miss d)

so aku rase ni jelah kut..

CAUSE ALL THE WAITING IS REGRET

babai,take care,folks.

entry ini ditulis oleh, hidayah haris (miss d) <-- click tao~ haha



Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Saturday, June 25, 2011

get to know them in my perspective :)

oh..frackalacking...



asslammualaikum semua~
jawab!!
memberi salam itu sunat  manakala menjawab salam itu wajib.
orang selalu malas nak jawab salam kan?
aku selalu buat great entrance kat kelas and menjerit ASSALAMMUALAIKUM!
ada beberapa orang je yang sambut..ish3...
ta elok tau..
so berubah la ye..:)

so hari ini..
i want you to get to know the people around me in my perspective~
aku ta de la kenal banyak sangat orang dalam hidup aku nih..
sebab aku ni kan pemalu dan kurang bercakap..ehem...
dan orang yang aku kenal dan selalu jumpa selalu nye adalah org yang aku sayang..:)
sangat sayang dan diorang ta tahu pun..
aku tahu aku pernah buat satu entry yang lebih kurang macam nih..
tapi yang  tu ta berapa nak complete rasenye..
rasenye jela..
sebab kat situ hanya menunjukkan kawan2 sekelas aku je..
yang nih complete~
dari a-z ..

so let's get goin~

Pn.Hamidah bt Salim

yang muka penuh satu picture itu ialah mak aku..
yeah..
kitorang selalu gaduh .
sebab aku yang buat hal.
ta dengar cakap.
dan selalu salah kan dia for everything padahal ape yang dia buat hanyalah untuk protect ank dia..
ok..biasa la tu kan teenagers..
always rebellious..
tapi ppe pun aku sayang mak aku~



okay..next~


zawin najah bt. rahim
that girl wearing yellow baju kurung is my sis.
kitorang ta de la rapat sangat.
macam adik beradik normal.
kitorang kalau borak pun jarang2 je..
and kalu kat shopping mall je kitorang satu kepala..
and macek nih selalu motivate aku.
dan satu pun ta masuk kepala aku.

hidayah haris,poya.laila dan hamper.
ok..hamper tu terkecuali..
hidayah.
seorang yang funny,bulat,unstoppable when she starts talking and a great motivator.
dia adalah twin aku yang sangat disayangi..
kitorang adalah conjoined twin yang mempunyai permikiran yang sama.
mempunyai suara yang bingit.
seorang pelajar cemerlang.
kalau buka fb je aku akan tengok kalau dia on9.
she's also my shoulder..:)

laila:
seorang macek yang keding,pendiam,cantik,suka buat lawak.
heh..aku dengan dia ni same kepala.
duduk besebelahan di kelas.
kalau aku ta buat kerja sekolah dia pun sama je.
tapi dia ni rajin sekit dari aku
kitorang selalu menyanyi sama2..
kalau dia nyanyi dulu aku sambung.
kalau aku nyanyi dulu dia sambung..

poya:
budak nih baik,selalu moody,nakal,selalu kenkan org dan chumil~~
dia selalu cerita pasal family dia yang kool dan kelakar..
dia suka kenakan org tapi nak kenakan aku ta jadi pun...haha...
and dia nih takut jalan sorang2.
dia kalau ta siap kerja org yang dia akan cari ialah aku sebab dia tahu aku pun ta buat kerja.

wanie,poya,syidah
syahidah anuar.
seorang yang sangat baik,suka tolong org,gila punye friendly,dipanggil sheduck
macek ni sangat dipercayai oleh saya.
dia paham saya.
dan macm2 lagi.saya sayang dia sangat2..
weee~
selalu mintak tolong dia..
binding folio,belikan barang kat koop,,kau sgt baiklah syidah :)

wanie:
weee..~
sayang dia sgt2..
seorang yang kool,personaliti yang hebat,ada pendirian dan friendly.dia juga chumil sgt~
tapi malangnye dia pindah sekolah..
sayang dan rindu kat dia~
seorang kawan yang baik :)
balik la Melaka wanie....

mr.d dan nabel
saje ta nak tunjuk wajah mr.D yg sebenar..:)
aku je boleh tengok~
weeee~

mr.D:
seorang yang kelakar,sweet,sepet(hehe),suka kacau org dan ta suke kalau org ta suke dia.
pacek mata sepet ni caring gila,..wee..sape dapat dia memang happy gila la..ehem*
ta nak cakap banyak2..nanti korang jealous...
hehe.


illani

ni adalh aka sedara aku.
kalau balik kampung aku hanya kan gembira kalau ada dia je.
sebab dia best,friendly,banyak cakap,
dia selalu cerita bende yg happening at sekolah dia,pasal kawan2 dia,pasal boyfie dia.
saya sayang dia..:)

azri aizudin

nih pulak abg sedara aku..
seorang yang kool,kelakar dan baik la jugak :P
mls nak cakap banyak..haha

so aku rase tu jela kut..
memang tu je yang aku betul2 sayang
takut kehilangan diorang.

so aku nak pen off sekarang..
terbau masakan mak aku yang sedap..
wee...~
aku nak makan dah..
korang da makan? 
assalammualaikum..

to my readers, this is for you guys~

Who ate the last cookie?


Who did their homework?


Who are you going to the movies with?


Who has my hairdryer?


Who needs a nose job?




ok..daaa~





Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Friday, June 24, 2011

on the edge of eating/.

oh..frackalacking..

selamat hari jumaat manusia..
aku harap hari ini yang laki sume pergi solat jumaat(islam)
dan yang perempuan bukak tv 1 tengk orang bace khutbah..
bukan tengok je..dengar sekali..



wee...
hari ini penat... 
ta tahu kenapa..

and tadi masa kat sekolah kena ketuk ketampi..
haha..sedih..
penat woo.cikhgu suruh buat 100 kli..
tpi aku,ms.l dan ms.d hanye buat 45 kli..
itu pun dikerakan elok juga la dari yang lain tau..
huh..kitorang kena sebab ta hantar buku pj..
gahh..ta pe...angap itu excercise nak kuruskan kaki..
tapi yang paling teruk ialah waktu turun tangga..
gahhhh...memang seksa gila la...
kaki menggeletar je..
inilah akibat tidak selalu buat excercise..
huhu...




hehe..
tadi jumpa mr.D...weee...:)
asyik panggil ak gemok je..
aku ta gemok pun..
ok..
adalah sikit..
sikit je...
lagipun itu bukannye gemok..
itu namenye berisi..
gah...chumilll la mr.D kite...
dia pergi menjerit 'gemok!!' acroos the koprasi...
huhu..sebaik ta banyak yang dengar...
sweet sangat!!
haha..
okay..
stop it..



balik rumah je aku terus tido..
gah..
penat..
sebab aku puasa hari ini..
tadi sahur pun hanyelah dengan menjamah sedikit air teh dan satu paket biskut nih..



lepas bangun terus online..on9..on9..on9...

cepat lah berbuka...!!


otak da ta boleh nak pikir dengan betul lagi kerana ta de tenaga..
dan tadi ibu suruh buat air teh..oleh kerana da ta boleh nak pikir..
mase nak buat air mengambil masa yang lama kerana procedure nye begini..:

  1. ambil teko..dan basuh(tiada masalah)
  2. nak cari teabags..oleh kerana ta ber pk..saye telah meletakkan beras kedalam teko..
  3. keluarkan beras dan teruskan mencari teabag..(tiba2 konfius mne letaknye teabag)
  4. menghala kearah periuk nasi dan hampir sekali hendak mencedok nasi yang dah masak tu kedalam teko..
  5. akhirnya jumpa juga tempat letak teabag.
  6. tersalah ambil.terambil milo pula..
  7. akhirnya jumpa teabag yang betul..
  8. selepas itu tiada maslah..
haha



teruk gila kan..
macam ta makan 100 hari je..

baikla
nak penoff here.
ak berbuka!!!
yeah/..babai...`~

Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Thursday, June 23, 2011

cooking mooking~

oh...frackalacking...


hello gays and gals semua..
da lama ta update belog..
sebab terlampau busy dan malas nak update.

sebenarnye mase tengah nak tulis entry nih pun tengah tahan rase nak tido..
malas ah nak tido..
ta best...



tergendala~CALLING MR.D



ok..sambung balik...

hehe..tadi macam ta percaya je yang aku masuk pertandingan memasak..
haha...sebab syidah dah ajak..
mula-mula aku saja je cakap nak masuk..
tapi lepas tuh rase macam ta sampai hati nak tarik balik
sebab dia nampak macam excited gila nak masuk..
tapi mase pertandingan tu yang lebih banyak buat kerja is syidah..
haha..
and know what?
nasi goreng kitorang almost ta de rase..
haha..
ape punye nasi goreng...hampeh = = '
ta pe2...first timer...noob..newbie..

syidah paham


lepas pertandingan tu pula..
kitorang lepak kat koperasi..
mule2 berborak je..
lepak dengan mr.D dan syidah..
lepas tuh disebab kan sifat aku yang ta boleh nak kawal ni iaitu ringan tulang..
aku pun tolong la diorang susun kertas..
haha..venture koop pula~
best duduk at koop tu..
budak2 dia sume otak same spesis je..
so memang asyik ketawe je kut..
diorang cool..:)



lepas tuh..
mr.D,syidah,puteri dan sape lagi entah cakap yang diorang ade acara petang tuh..
(ada sukan...ke..watever la)
so diorang pun buat keje laju2..
actually.. puteri mula2 lagi da tinggalkan kitorang kut..sebab ada acara..(pardon me if im wrong)
then tinggal la aku,mr.D,Nabel,Syidah dan bebrape mem koop tu..
kitorang pun buat keje laju2..
sekjap je da siap tau..

lepas tuh ayien suruh budak koop jual amende tah kat padang..
dak syidah cakap dia ta nak lah pergi masuk acara amende tuh..
then kitorang (aku mr.d ayien nabel syidah ) pun turun la ke padang
on the way tu dak poya dan laila pulak nak join masuk bisnes koop sekali.
so daripada sdn.bhd da jadi inc pulak dah..
tapi best..:)
sukeee...sangat..
mula2 kitorang duduk kat lorong nak pegy padang tuh (between bengkel dan makmal kom)
lepas tuh kena halau pula..
cikgu ta kasi duduk situ..
so kitorang pun duduk ar kat dengan tempat diorang kumpul kan athletes tu sume..
dapat first class seat (according to billa)
sebab ta banyak budak yang duduk at situ..
selepas beberape minit yang lame..
si ayien dia kate nak simpan barang penjualan dia tuh kat koop..
aku rase sebab ta laku kut..haha..
lepaas tuh kitorang pun sume naik la atas pegi koop..
lepas tuh pegu padang balik..
sume muke dah penat da..
dah masam da..macam baru je minum cuka satu botol.
penat...
lepas tuh lepak lagi kat tempat yang tadi tuh..(dekat padang)
stay at situ sampai balik..



oleh kerana penat aku bercadang untuk melelapkan mate sebentar..
tapi lkonsentrasi diganggu oleh nabel..
so lepas tu da ta boleh tido..
berborak je dengan laila..
sampai balik ..

sesampai saje dirumah aku mandi dan on9.tu je keje aku kat umah..
malam aku study..
sikit...
tu jela..
ape nak jadi la..

baiklah ..nak pen off.
sorry kalu borng...tengah blank actually..
sebab tu la ta bermutu..
babai..:)




Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Sunday, June 19, 2011

jalan2 di melaka..:)

oh..frackalacking...


morning guys!
hari ini ialah FATHERS DAY..



weee..
miss my father very much..
Al-Fatihah..
selamat hari bapa kepada semua bapa di luar sana..:)
kepada anak2 bapak nih sume...
appreciate la bapa korang..
sebab korang ta kan dapat seorang lelaki yang sama macam bapa kau..
walaupun korang ada boyfriend yang kool..
ia ta dapat nak ganti bapa korang...
so..
pergi la jumpa bapa korang and hug him and say..:

happy father's day, dad..
i love you dad, saya sayang abah,
terima kasih sebab jaga saya..




baikla...
aku ta nak tulis banyak2 sebab nanti aku mesti nangis punye.
ni pun tgah tahan nangis.

hmm..

ok..back to cheer mode..
semalam was kinda great..

pagi semalam bgun pul 5 lebih..
pergi mandi sekejap then solat..
lepas tuh on9 sekejap sampai pukul 7..
saya bangun awal sebab ada masuk pertandingan..
btw..semalam pun mr.D ada tournament..ngee..:)



Olimpiad (btul ke aku eja nih) Kebangsaan..


datang sekolah pukul 7.40..
mak aku merupakan salah seorang guru pengiring..
so ..sesampai saja disekolah..
kitorang tunggu la cikgu lain sampai..
setelah cikgu yang lain sampai..
kitorang bertolak..
dalam pukul 8 lebih gitu kut..
ade 3 buah kereta je gitu.

ok..sampai je di dewan besar yang besar di UTeM Durian Tunggal..
kami pun mendaftar masuk...
lepas tuh kena la tunggu lama sikit sebab pertandingan belum mula lagi..
lepas tuh bila dah pukul sepuluh da kena masuk dewan..
dewan dia besar gila...
besar..
best..dan sejuk..
mula2 dia kasi briefing dulu..
cara2 nak jawab soalan..
kat mana nak tulis..
nak isi borang tuh..
dan kena ada ic sekali kat atas meja..
malangnya ic aku kat mak aku..
so aku pun berlari la keluar dari dewan da jumpa mak aku..
ngee..
dalam keadaan termengah2 masuk dalam dewan balik..
perperiksaan start pukul 10..
tapi lamabt tiga minit..
ia pun start la pukul 10.03 hingga pukul 12.33.
2 jam 30 minit..
bila aku bukak je paper tuh..
damn...
aku blank gila la..
tu sume ta belajar langsung pun..
grr...
so keje aku just..
menconteng...
sebab dia ade kasi kertas A4..
aku dengan May Kei..
ta dapat jawab ape2 pun..



kitorang keluar dewan pukul 11.45..sebab ta tau nak buat ape..

sementara tunggu yang lain jawab perperiksaaan ..
aku dan may kei pun jalan2 la...
kitorang tengok kereta Mazda 2 da ta de..
nampaknye..cikgu2 yang lain sume nye pergi shopping kat Jusco..
so kitorang pun tunggu jela..dan satu persatu murid rahmat keluar..
semua dengan keluhan yang mengatakan soalan itu susah..
pada pukul 12.45 gitu kitorang pun balik..
sebab cikgu da sampai..
(ringkaskan sebab ta inat story..)

pada petang tu pula..
ibu ajak pergi melaka..
jalan2..
nak bawak abg amir g jalan2 melaka..
sebab dia tengah cuti from PLKN..
so kitorang decide untuk pergi Dataran Pahlawan..

kat Dataran Pahlwan...
sesampai je kat sane..
kitorang pergi atm then pergi food court..
aku,abg amir,iman makan nasi ayam..
ibu dan nabil makan nasi berlauk..

splendid..:)

oren hippo ta sabar2 nak makan..

:) ape la budak nih...

about to makan..tengok si nabel tuh..org lain belum makan lagi dia da suap nasi..

eating~


lepas pergi food court pulak..

adek aku ajak pergi Afamosa sebab sebelah je Afamosa tuh..
naik tangge sikit je sampai..
so kitorang pun jalan2 la kat situ...
amek gmbar sikit.





ak saje ta nak letak pic family aku..
:P

ok..
tengah2 jalan2 tu dengar pula azan maghrib berkumandang..
so kitorang pun turun pergi dataran pahlawan tu balik dan cari surau..
man..nak pergi surau tu lame gila..
shopping mall besar..
surau kecik nak mat*
dah la tempat wuduk dengan tempat solat tu jauh..
ape la..

lepas solat tuh pergi beli kasut baru sekajap :)
ngeee..hehe..

then mak aku ajak pergi Melaka River Cruise..
kitorang dah pernah pergi before nih..
tapi dah lupa dah jalan macam mana..
so..
kitorang pun macam round2 kat situ gak..
pastu ..kat area dekat2 dengan jonker walk tu jugak r 
jalan tutup..
abg amir cakap maybe ade menteri nak lalu..
da lah sempit jalan tuh..
jamned je.
tapi still gerak r..just macam siput sikit..

then mak aku dah di ambang2 give up..
dia kate..
kalu ta jumpe lagi jalan balik terus..
so..
kitorang pun ta nak r balik..sebab bru pukul 8 lebih kut..
then alhamdulillah..
mak aku jumpa gak jalan..
tapi time tuh sesak gila la.
ada Pesta Sungai Melaka..
so memang crowded gila/..

trishaw/beca


pesta sungai melaka 2011


aku ta de dalam gambar nih

abg amir dan oren hippo


vespa

kereta lembu..busukk..

Add caption


so kitorang pun park and then pergi beli tiket dan naik boat.
ta de la best sangat...
sebab kamera aku dan muke aku asyik kena percikan air..
benci je..
pak cik depan aku cakap..
"ta pe dik..
air seri muka.."
huh..
bnyak ar kau punye seri muka..

so lepas cruising tu kitorang plan nak balik..
tapi ta dapat kuar sebab ade kereta yang park belakang kitorang..
da ta dapat nak kuar tuh..
so kitorang pun pergi r jalan2 jap..
tengok diorang punye persemabahan...
damn..
pompuan tu punye suara ...umm..cmne nak ckp ek..
ade je part yang tbe2 hilang tone..
tah ppe je..
ta boleh nak menyanyi nak nyanyi..

lepas tu abg amir pergi amek gambar kereta kuda dan vespa..
disebab kan ta tau nak buat ape..
ak pun ikut jela..
tapi damn..
aku terpijak cow's urine..
damn..\bengang je..

lepas tuh dengar pulak ade announcement..
dia cakap..

UNTUK KEDERAAN BERNOMBOR MBG 4922..
SILA ALIHKAN KENDERAAN ANDA..

so kitorang pun bergegas la ke sane..
dan akhirnya dapat juga balik umah..

dalam perjalanan semua nye diam je sebab penat..



akhirnya sampai rumah pukul 11.30 malam..
dan saye terus tidur sebab ta tahan..

nak pen off here..
jari da penat kerana menaip..
babai..









video pasal bapa..:)

Ada Facebook? Jangan lupa Like!

ggh

back to top