nuffnang

I'm a 30 Seconds to Mars's Believer

I'm a 30 Seconds to Mars's Believer

Sunday, June 19, 2011

jalan2 di melaka..:)

oh..frackalacking...


morning guys!
hari ini ialah FATHERS DAY..



weee..
miss my father very much..
Al-Fatihah..
selamat hari bapa kepada semua bapa di luar sana..:)
kepada anak2 bapak nih sume...
appreciate la bapa korang..
sebab korang ta kan dapat seorang lelaki yang sama macam bapa kau..
walaupun korang ada boyfriend yang kool..
ia ta dapat nak ganti bapa korang...
so..
pergi la jumpa bapa korang and hug him and say..:

happy father's day, dad..
i love you dad, saya sayang abah,
terima kasih sebab jaga saya..




baikla...
aku ta nak tulis banyak2 sebab nanti aku mesti nangis punye.
ni pun tgah tahan nangis.

hmm..

ok..back to cheer mode..
semalam was kinda great..

pagi semalam bgun pul 5 lebih..
pergi mandi sekejap then solat..
lepas tuh on9 sekejap sampai pukul 7..
saya bangun awal sebab ada masuk pertandingan..
btw..semalam pun mr.D ada tournament..ngee..:)



Olimpiad (btul ke aku eja nih) Kebangsaan..


datang sekolah pukul 7.40..
mak aku merupakan salah seorang guru pengiring..
so ..sesampai saja disekolah..
kitorang tunggu la cikgu lain sampai..
setelah cikgu yang lain sampai..
kitorang bertolak..
dalam pukul 8 lebih gitu kut..
ade 3 buah kereta je gitu.

ok..sampai je di dewan besar yang besar di UTeM Durian Tunggal..
kami pun mendaftar masuk...
lepas tuh kena la tunggu lama sikit sebab pertandingan belum mula lagi..
lepas tuh bila dah pukul sepuluh da kena masuk dewan..
dewan dia besar gila...
besar..
best..dan sejuk..
mula2 dia kasi briefing dulu..
cara2 nak jawab soalan..
kat mana nak tulis..
nak isi borang tuh..
dan kena ada ic sekali kat atas meja..
malangnya ic aku kat mak aku..
so aku pun berlari la keluar dari dewan da jumpa mak aku..
ngee..
dalam keadaan termengah2 masuk dalam dewan balik..
perperiksaan start pukul 10..
tapi lamabt tiga minit..
ia pun start la pukul 10.03 hingga pukul 12.33.
2 jam 30 minit..
bila aku bukak je paper tuh..
damn...
aku blank gila la..
tu sume ta belajar langsung pun..
grr...
so keje aku just..
menconteng...
sebab dia ade kasi kertas A4..
aku dengan May Kei..
ta dapat jawab ape2 pun..



kitorang keluar dewan pukul 11.45..sebab ta tau nak buat ape..

sementara tunggu yang lain jawab perperiksaaan ..
aku dan may kei pun jalan2 la...
kitorang tengok kereta Mazda 2 da ta de..
nampaknye..cikgu2 yang lain sume nye pergi shopping kat Jusco..
so kitorang pun tunggu jela..dan satu persatu murid rahmat keluar..
semua dengan keluhan yang mengatakan soalan itu susah..
pada pukul 12.45 gitu kitorang pun balik..
sebab cikgu da sampai..
(ringkaskan sebab ta inat story..)

pada petang tu pula..
ibu ajak pergi melaka..
jalan2..
nak bawak abg amir g jalan2 melaka..
sebab dia tengah cuti from PLKN..
so kitorang decide untuk pergi Dataran Pahlawan..

kat Dataran Pahlwan...
sesampai je kat sane..
kitorang pergi atm then pergi food court..
aku,abg amir,iman makan nasi ayam..
ibu dan nabil makan nasi berlauk..

splendid..:)

oren hippo ta sabar2 nak makan..

:) ape la budak nih...

about to makan..tengok si nabel tuh..org lain belum makan lagi dia da suap nasi..

eating~


lepas pergi food court pulak..

adek aku ajak pergi Afamosa sebab sebelah je Afamosa tuh..
naik tangge sikit je sampai..
so kitorang pun jalan2 la kat situ...
amek gmbar sikit.





ak saje ta nak letak pic family aku..
:P

ok..
tengah2 jalan2 tu dengar pula azan maghrib berkumandang..
so kitorang pun turun pergi dataran pahlawan tu balik dan cari surau..
man..nak pergi surau tu lame gila..
shopping mall besar..
surau kecik nak mat*
dah la tempat wuduk dengan tempat solat tu jauh..
ape la..

lepas solat tuh pergi beli kasut baru sekajap :)
ngeee..hehe..

then mak aku ajak pergi Melaka River Cruise..
kitorang dah pernah pergi before nih..
tapi dah lupa dah jalan macam mana..
so..
kitorang pun macam round2 kat situ gak..
pastu ..kat area dekat2 dengan jonker walk tu jugak r 
jalan tutup..
abg amir cakap maybe ade menteri nak lalu..
da lah sempit jalan tuh..
jamned je.
tapi still gerak r..just macam siput sikit..

then mak aku dah di ambang2 give up..
dia kate..
kalu ta jumpe lagi jalan balik terus..
so..
kitorang pun ta nak r balik..sebab bru pukul 8 lebih kut..
then alhamdulillah..
mak aku jumpa gak jalan..
tapi time tuh sesak gila la.
ada Pesta Sungai Melaka..
so memang crowded gila/..

trishaw/beca


pesta sungai melaka 2011


aku ta de dalam gambar nih

abg amir dan oren hippo


vespa

kereta lembu..busukk..

Add caption


so kitorang pun park and then pergi beli tiket dan naik boat.
ta de la best sangat...
sebab kamera aku dan muke aku asyik kena percikan air..
benci je..
pak cik depan aku cakap..
"ta pe dik..
air seri muka.."
huh..
bnyak ar kau punye seri muka..

so lepas cruising tu kitorang plan nak balik..
tapi ta dapat kuar sebab ade kereta yang park belakang kitorang..
da ta dapat nak kuar tuh..
so kitorang pun pergi r jalan2 jap..
tengok diorang punye persemabahan...
damn..
pompuan tu punye suara ...umm..cmne nak ckp ek..
ade je part yang tbe2 hilang tone..
tah ppe je..
ta boleh nak menyanyi nak nyanyi..

lepas tu abg amir pergi amek gambar kereta kuda dan vespa..
disebab kan ta tau nak buat ape..
ak pun ikut jela..
tapi damn..
aku terpijak cow's urine..
damn..\bengang je..

lepas tuh dengar pulak ade announcement..
dia cakap..

UNTUK KEDERAAN BERNOMBOR MBG 4922..
SILA ALIHKAN KENDERAAN ANDA..

so kitorang pun bergegas la ke sane..
dan akhirnya dapat juga balik umah..

dalam perjalanan semua nye diam je sebab penat..



akhirnya sampai rumah pukul 11.30 malam..
dan saye terus tidur sebab ta tahan..

nak pen off here..
jari da penat kerana menaip..
babai..









video pasal bapa..:)

Ada Facebook? Jangan lupa Like!

2 comments:

Black White said...

my father is not around... best la aqk dpt gi jln2.... jeles org.. hahaha ^.^

wawa said...

haha..padan muke nabila~ wee...~~
nanti bila ayah nabila balik ajak la dia pegi jalan2...:)

ggh

back to top