nuffnang

I'm a 30 Seconds to Mars's Believer

I'm a 30 Seconds to Mars's Believer

Sunday, August 19, 2012

This sucks

Hello Muslims and Non-Muslims

It's raya today but it gsucks.
I mean.
Busan gila.
Ta keluar konvoi pun.
Sesi salam bersalaman and crying2 pun tada lagi.
Duit raya apetah lagi.
Bosan.
I dont wear makeups and fancy things just for lepaking around and hantar bontrot with motorcycles.
Dah la tahun ni ramai ta balik.
Dengan kehadiran teknologi turut menjadi salah satu faktor penyumbang kebosanan raya tahun ini.
I mean.
Semua duduk around with their DSLR , PSP, phone,tabs and lappy.
ARRGGHHHHHH!¡¡
This sucks rock.
Better duduk kat asrama and study for exams kut.
And this is some of the picture for the first raya :





Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Saturday, August 18, 2012

Happy Raya

Yo gaba gaba.

Hello peeps!
Selamat Hari Raya.!!
Hope korang happy menyambut raya dengan family korang!
Cant say much since tengah tolong family prepare for raya tomorrow.
Excited nak celebrate esok tapi sedih sebab ta sempat nak beli kasut. Wuwuwu. . . Sedih meh.
So like usual, celebrate raya dekat
Johor.
Macam tahun2 yang sebelumnya.
And tahun ni last raya dengan Along
Before dia pergi ke Mesir untuk study Medic.
Wuwuwu. . .
Tapela. Sabar farah najwa!
Chaiyok!
Ok la. Cant talk much.
See you later peeps!!

SELAMAT HARI RAYA!!

The picture taken tadi. Main mercun!!



Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Friday, July 20, 2012

update updoto

yo gaba gaba.



Assalammualaikum !
Yeah am back. Since yesterday actually.
But semalam lepas balik je terus pergi shopping kat Jusco~ weey..
Dah lama ta shopping dengan family.

So yeah.
Once again.
Aku gain weight lagi !! hahaa
pipi aku dah ta macam dulu.
hig cheek bone aku terus hilang.
buhuhu..sedih ni...
tape2..
nanti dah habes ekolah am gonna work my butt off trying
get rid of these excess fat. buhuhu..

ooh ye.
semalam aku naik bas balik Melaka!
haha.
aku sendiri ta sangka.
and semalam aku rasa bas gerak lambat sebab aku.
weehe.
semalam aku berlari kut dari PSP ke dorm.
Dari dorm berlari dengan luggage purple ku yang besar, berat dan padat tu.
then sampai surau dah tercungap2 gila dah.
pish.
then bila dah naik bas,
kad outing pulak tertinggal.
masuk surau balik.
then berlari ke dorm then to the bus balik.
Memang menguji kesabarab betul la semalam.
buhu.




and next  week i got another examination.
freaking out right now actually.
takut.
gonna work hard hard hard.

things are doing okay at school.
Alhamdulillah.
Aku dah buleh berbual dengan diorang without being shy shy cat da.
oh ye.
kat sekolah tu aku clumsy gila =,=
sikit2 jatuh tangga.
dah la setiap kali jatuh tangga mesti kaki pun ter rotate 180 degree.. hamek..
kalau ta jatuh kat tangga pun ..
kadang kadang waktu tengah jalan pun boleh pulak tergelincir(is that the suitable word? iono)


ok..dunno what to say anymore.
and i gotta go by the way.\
so yeah.
bye for now.
love you guys a lot!




Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Wednesday, June 6, 2012

Monday, June 4, 2012

mehehe

Yo gaba gaba



Assalammualaikum.

Hari ni result Final Semester MRSM JB keluar.
Excited plus gerun.
Ta sabar2 nak tunggu PC kat rumah.
Tengok result guna phone.
Lepastu gelak.

Sebab apa gelak?
Kenap?
Apa yang funny?
Adakah ini satu funny?
Aku gelak sebab...

Markah Add Math aku teruk.
Repeat repeat.

waitingarea:

you see this right? you think no one would care if you died? no one would notice. Well you’re wrong. I would. and so would so many other people. The girls in your school who didn’t always acknowledge you? they’ll blame themselves. The boy or girl that rejected you? they’ll blame themselves. Everyone will go around saying what a beautiful person you were and how they didn’t see the signs, when really, everyone saw the signs. I promise you, people think you’re beautiful, someone loves you. People are afraid to admit defeat about their feelings. Somebody wants you, somebody needs you. Your mom, your dad, your grandma, your sister, your brother, your best friend? they need you. For all you know, you could be their rock, without you, they might just die. You affect everyone around you, your actions, the things you do. Your smile, might just make someone elses day. Your laugh, might be music to someones ears. So please, listen to me. Put down the pills. Put down the gun. Put down the rope. Put down the razor. You’re strong, you’re beautiful and i believe in you.
always reblog

So yeah.
Bruhaha.
Aku rasa aku girl dalam kelas tu yang pointer nye rendah bagai.
Haha.

What evs.
That's the past.
Malas den nak pikir doh.


So after spending a few days kat Selangor.
Mostly Shah Alam,Klang , and Batu Arang and Subang Jaya.
Am back Home!!
Home sweeeeet homee...
Patutnye balik semalam after pergi IAMM.
But then macik ku ajak stay for another night and pergi iCity.

iCity ta best.
mehehe.
ada lampu. tu je.

oh. and akak aku dapat masuk Mansoura University~!
meh meh meh. kat Egypt.
Am so proud of her.
Dia amek medic. WEEE~
Finally we're havin a medic student in the family.
Alhamdullillah <3




Ok lah. tu je. aku bosan.
tadi aku nak update banyak2. tapi lepas tuh dah bosan.
so aku pun nak korang bosan gak.
so let's bosan sama2 and tekan x kat atas tuh.
Aku tatau dah nak tulis hape dah ha.




Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Wednesday, May 30, 2012

Sunday, May 27, 2012

it's a new chapter

yo gaba gaba.



Assalammualaikum!
yo peeps!
serious aku rindu n
ak tulis dalam blog ni!
omg omg omg.
serious exciteddd!!

WARNING!!
typo dalam entry ni adalah banyak.
so korang paham2 kan la sendiri ye. tangan terlalu hyper mahu menaip.

ok.
So.
sepertimana yang korang tahu aku sekarang adalah pelajar MRSM JB.
wahaha.
aku macam ta caya je aku sekolah situ.
ok2..
there're pros and cons studying there.
there're fuunny mo and bad mo.
but equal kut.
the rules kat sana are tighter than leggings.
serious shit.
tapi disebabkan aku newbie i have to act like one then.

ok.
aku kelas 4 Gacrux.
It's a name of a star kalau ku dok silap.
try google la.
semua ada 7 kelas.
From A to G.
biar ku list kan:
Archenar
Bellatrix
Canopus
Deneb
Elnath
Fomalhaut
and Gacrux <3
aku intake ke 4 and dalam 20 students yang check in hari tu. aku sorang je gal.
so yeah. awkward gila kut.
and of course la aku nangis kan.
naseb baik ada sorang pelajar ni nama dia Nabihah. dia yang approach aku.
haha.
kalau ta aku forever alone weyh!
aku masuk waktu diorang tengah belajar add math. so yeah.
macam biasa, as a new student, kena kenal kan diri depan kelas. serious segan.
now i know how new students feel.



aku dorm 29, aras 2.
dalam dorm tu ada 8 orang.
agak sempit . but we manage.
penghuni dia serious cool !
Ketua Dorm named Fatin Suraya (4)
and others are Farisha (1), Ad Deenie (1), Adlin(1), Fina (4) , Natasha (1) and Adila (4)
Adila orang Negeri Sembilan. dengar dia cakap serous best. rasa macam nak join sekali je.
cara dia cakap bongok tu kaw sikit. haha. dia cakap kuat and funny. serious best.
Farisha ni lembut je orang nye. kelakar and sweet. muka dia macam kawan lama aku, Dini Hazira.
Sebab tu la masa aku mula2 datang aku asyik tersasul panggil nama dia Dini <3 tapi nanti Farisha pindah.
Dia dapat TKC. Hebat kan?
Adlin ni muka dia macam chinese. Serious masa aku mula2 masuk aku ingat kan dia Chinese. haha.
dia pun kelkar gak..
Fina ni pandai! dia amek 10 subject ta silap ku. hebat kan. ? and dia ni baik sangat :D
Natasha ni my bed neighbour.
dia lembut and tall <3 and genius too. peljar olimpiad tuh.
Ad Deenie pula BFF kepada Farisha. Serious comel. Orang melaka pulak tuh. ketambahan kecomelan la lagi. Dia dengan Farisha serious sweet. Macam twin dah.
Macam aku dengan Daya and Laila dulu.
it's sad to see them apart .
Fatin pulak dia pervert . haha, ok gurau je mana ada. dia baik tau.
dia pun otak gila2 je.
so ultimately,
dorm tu serious happening. memang LIVE je all the time.
kitorang asyik gelak jee :D

and another pros about MRSM JB is that
we can order MCD and PHD !
haha. tiap2 hari Sabtu malam jela.
so yeah. kalau nampak pelajar MRSM JB menunggu depan pagar tu jangan suprised la.

image

and here we have tasmi' tau.
gotta hafal Surah Yassin.
but it's okay. might be useful . you never know.
and makanan kat DS dok sodap.
Serious.
Makanan kat kafe jugak sedap. <3 tapi kalau nak makan tiap2 hari kat kafe tu memang rajen pulak.
so. just accepting the fact yang makanan DS kurang sedap and that's that.

oh yess..
sejak aku masuk MRSM. aku tidur dengan mulut yang kering dan bersih.
tapi apabila bangun , penuh dengan air liur basi.
haha.
serious weyh.
selama ni ta pernah pung.
and aku kalau penat macam mana pun, ta pernah la nak tido dalam kelas.
but here in MRSM. i just cant help it!
and so does other students.
so yeah.
and waktu  habis kelas wajib pada pukul 12.30 kut.. 12.30 or 1.00 la kut.
so after class,
aku and kawan2 aku pung pergi la surau,
solat berjemaah dengan pelajar2 lain,
then we go to DS and eat and eat and eat.
after that, sementara tunggu prep,
ramai yang tidur di surau. serious macam tempat flood relief.
Kitorang ta dibenarkan tidur atas sejadah.
so yeah.
Aku tidur berbantalkan purse ku yang penuh dengan duit syiling.
so yeah, i thing that's what causing my migraine.



oh yess,
the second week aku sekolah kat MRSM,
which happen to be an exam week.
aku demam. demam yang teruk.
so yeah, dalam satu hari aku habiskan 4 pocket tissue .
tu pun sebab aku jimat2. kalau tak
 memang dok cukup la untuk menampung hingus ku .
dalam dewan tu aku self-conscious gila.
takut bunyi batuk and hingus ku menggangu orang menjawab soalan.
final sem tuh. serious business..
so. aku target add math aku fail.
aku dah ada satu fail dah. but am not gonna say it here.
segan bhai.

and waktu riadah,
aku ta delah main badminton pun,
aku tengok diorang main badminton je.
and kadang2 pusing satu maktab .
so.
disebab kan makan yang cukup and lack of exercise,
aku gain weight!
naik 3 kilo. haha.
hebat kan??


i have brown eyes!! yeay!! im hyper!!




so
most importantly, aku rindu gila2 kat kawan2 sekolah lama.
serious rindu.
asyik fikir
 'if only they were here'
paling rindu kat daya,laila and poya. things are not the the same there.
even when im laughing i think of old mates.
so.
serious rindu.
so school holiday ni ku nak enjoy puas2 dengan diorang!!!
hohohoho~
hapy hapy hapy hapy~
(malas nak letak doub p)

so yeah.
itu je kut yang aku nak cerita. ku malas nak cerita panjang2.
haus diabuatnya.
any question can send to my e-mail brokenkolat17@yahoo.com or my fb message .

SO, aku rindu Family aku, Kawan2 aku, and One Direction!!! haha.
see you later then.
Bye peeps!!

Farisha wrote this <3

Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Friday, May 4, 2012

it will come.

yo gaba gaba.



If i say this now.
I will surely break,
As i'm leaving the one i want to take.
Forgive the urgency well hurry up and wait.
My heart has started to separate.

so. it turns out yang aku takkan dapat buat entry waktu birthday blog aku.
atas sebab2 yang tertentu. yang aku akan beritahu nanti.
or maybe aku takkan beritahu.
or maybe aku akan beritahu but then waktu tu dah too late.
and it turns out yang aku tadapat la nak beritahu crush aku feelings aku.
wuhu.
buhuhu.
wuhhhhuuu..

There now, steady love , so few come and dont go.
Will you wont you, be the one I'll always know.
When I'm losing my control , the city spins around,
You're the only one who knows, you slow it down.


So. aku sebenarnye torn.
Ta tahu nak buat apa sekarang.
Beritahu korang sekarang. Or nanti.
Tapi kalau nanti aku takut ta sempat.
Tapi aku tanak korang sedih.
Laila, Daya , Poya and Faiz dah tahu.
Tapi aku ta tahu nak beritahu korang atau ta.



If ever there was doubt,
My  loves she leans into me,
This most assuredly counts,
She says most assuredly.


So.
maybe aku patut beritahu sekarang.
And let me tell you first.
aku ta expect sangat pun bende nih.
Aku dah give up dah actually.
But iono. I'm really torned.
Ok. So.
aku nak beritahu nih.

It always have and never hold,
You've begun to feel like home.
What's mine is yours to leave or take,
What's mine is yours to make your own..





Aku dapat tawaran ke MRSM Johor Bahru.
MRSM tu baru.
Which mean aku 1st batch.
And everyone else pun pelajar baru juga.
Tapi aku yang aku ta sangggupnya adalah. Jauh sangat.
JB? what the heck.
Mak aku pun cakap yang dia ta dapat nak datang selalu.
so. nampaknya aku kena lah betul2 berdikari.
Aku takut.
Aku ta pernah masuk asrama.
Aku ta pernah jauh dari mak aku and family aku ke tempat yang penuh stranger.
SO . AKu takut giler.
Dahla aku ta reti buat kawan.
Aku ni pendiam.
Cuma dengan korang je aku gila2 .

O oooh, O oooh,
Be my baby,
I'll look after you.


And another thing that i'm really worried about is.
Sapa nak jaga laila.
I mean.
Sekarang lepas daya tade and kalau kayum asyik tade kat sekolah je.
Kitorang cuma berdua saja.
Makan or pegi mana2 pun berdua je.
I mean, masa aku buat umrah hari tu pun dia dah lonely gila dah.
Sekarang ni lagi ah dia forever alone.
Nanti sapa yang nak teman dia pergi makan, beli air, pergi koku.
Nanti mesti dia duduk sorang2 kat rak tu kalau Kayum tade.
Kesian dia.
Aku rasa macam ta nak pergi je.
Nanti laila kalau nak beli barang kene tunggu makcik kaunter tu yg tanya dia nak beli apa.
Kalau ta dia duduk tercongok je kat situ.



Aku takut.
Sekolah rahmat dah macam second home kut,
And nanti aku kena tinggalkan crush aku.
OMG. Dahla dia tatau feeling aku kat dia.
By the way, talking about crush buat kan aku teringat.
Tadi kitorang teserempak lagi!.
Waktu tu aku baru lepas balik dari koop membeli ice-blended and t-shirt sekolah.
And then nampak dia walking down the alley.
Aku dah tersenyum nerves dah kat Laila.
Laila pun mengacah2 aku. Haha.
Lepas tuh aku cakap la Hai!
And then the rest is history .
Hmm.
Tu jela last time ku dapat tengok muka dia :(
Tu jela last conversation aku dengan dia.
Even though that wasnt really a conversation.
Kenapalah dia ta ikut rombongan esok!
wargh!!!
hmm.
rasa macam nak nangis je.
OMG. feeling ni dah bertahun dah.
So nampaknya aku terpaksa la lupuskan feeling nih.
SO.
Yeah.



Esok last time aku dapat jumpa classmates aku.
Sebab kitorang ada school trip.
Kenapa la bukan minggu depan aku pergi MRSM .
Aku rasa macam ta puas je.
Aku tanak pergiiiiii....:(
Berat hati gila nak pergi.

Last sekali.
Maaf kan aku atas semua kesalahan aku kat korng.
Aku tahu aku ada buat salah kat korang .
whether korang tahu atau tak.
SO.
Maafkan aku.

Lepas nih aku dah ta bolah buat benda bodoh dengan korang.
Dah tadpat nak buat korang ketawe.
Tadapat nak buat drama swasta dengan laila.
Tadapat nak marah kayum ta tentu pasal.
Ta dapat nak ejek opie and adah lagi.
Tadapat nak buat semua bende yang aku plan nak buat dengan korang lagi.
Aku jannji.
Takkan lupakan korang.
wuhu.
buhuuhu.
aku rasa macam aku mimpi je.
Kalau ni mimpi
ni mesti nightmare.
I wanna wake up!!!!



Ya Allah,
permudahkanlah perjalan hidupku dan rakan2 ku ya Allah.

Bye.
Assalammualaikum.

p/s : aku rasa macam nak confess je kat Crush aku. In.Isnin. tapi aku takut kalau aku confess pun. It will bring us to nowhere . 

p/p/s : lagu tu ialah lagu Look After You - The Fray.
Tapi aku suka cover by Louis Tomlinson.




Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Thursday, May 3, 2012

Ku update sikit je nih

yo..gaba gaba..


hey peeps.
Oh-some day today?
yeah me too.
and tomorrow will be too!!
Laila will sleepover sini,
and then kat sekolah esok kitorang akan makan piza sampai drop.!
hehe.
Teacher belanja piza sebab kitorang menyanyi waktu perhimpunan :D
hehe.
well, ramai cakap best. So yeah :D
memang best la kut agaknya. hehe.
Dah la In.Isnin ku nampak . Hehe. Lagi la excited masa nyanyi kat perhimpunan haritu. LOL.
So. Kalau korang notice, aku dah ta tulis kat tengah2 dah. 
Hehe. Saje je. People change.
And am not using 'oh..frackalacking..'
saja saja nak tukar.
Lagipun, lagi  5 hari blog ini akan genap 1 tahun!
dah besar dah blog nih.
banyak betul beza.
hehe.
ok. gonna save up my speech untuk entry birthday blog ni nanti.


Ok. actually aku kene buat banyak homework ni/.
tapi memandang kan aku sedang gian nak menaip so here it is then.
ohh. yes. Tadi waktu balik terserempak dengan In.Isnin.
hehe. Aku cakap 
'hey..!'
dia..'Hye!' 
pastu dia besarkan mata dia. haha. OMG.
Comel gila. hehe.. :D
By the way, minggu depan ku exam. mid year exam. tapi ku malas gila nak study.
langsung tade kesedaran nak study.
=,= .
emm..hari Ahad ku ada S.I.R !! yeyyyehhehe.
excited nih. Harap2 lah dapat masuk second round. !!
korang doakan aku tau!
uhummm...aku tatau nak cakap apa la.....
jap ye.. biya aku pikir....
oh yes. cuba korang dengar lagu The Broken Ones - Dia Frampton. BEST !
OH YE. 
haritu kau lalu sebelah Taylor Lautner. 
and guess what? bau dia serious punya wangi la!
haha.
 tergoda ku . haha. ok. gurau.
tapi wangiiiiii~ serious ku cakap.

tadi best dalam kelas. Mak aku tak masuk. dia ajar kitorang bio. 
so kitorang pun buat la projek bio yang kitorang kena buat. 
Lepas tu ahli kump. aku, geng ezaniza tu semua asyek bercerita je. haha. tapi best gila.
kelakar je. Aku dengan kayum and lela ketawe teruk gila lah.
Especially waktu Eza cakap ' Nak Gam , gam , gam.'
sebab kitorang semua berebut gam yang satu tuh. Haha.
Lepas tu aku dah bosan tatau nak buat apa pun amek la kadbod tu sikit.
gunting bentuk bujur, lukis dua bulat hitam atas tuh.
Then si atika adi amek, pastu dia pegi nya letak tape kat belakang then dia lekatkan kan hidung aku.
Hehe.
Lepas tuh aku pun buat la bunyi piggy tuh.
Pastu dak ika terkekek2 macam hape dah.
Dak laila dengan pun sama. Haha..
Pastu Before that si adah dengan atika ni apesal entah dengki sangat dengan aku.
Diaorang asyek baling kertas je kat aku.
Lepastu kitorang asyek baling kertas je kat memasing.
Hehe. Best lah. Rasa macam nak suruh mak aku tapayah masuk kelas je.


Oh ye.
7 May ni keluar result whether aku masuk MRSM or tak.
There's a part of me yang nak sangat masuk and the other part rasa macam tapayah dapat tawran pun tape.
So yeah.
Aku takut nak pegi tempat baru.
And another thing is. Aku dah gemok giler.
Setiap minit mesti ada makanan dalam mulut ku. 
Kalau ta ku mesti tade enrgy.
And bila dah makan,
Aku akan duduk je, tengok tv, atau tertidur.
So.
disebabkan lack of exercises. 
Aku dah GEMOK.
Wargh..takut gila.
Haritu pergi  Parkson cari seluar.
And it turns out aku dah ta buleh pakai M.
Aku kena pakai L.
Kaki aku la.
Badan ta berubah.
Tapi aku takut.
Ak nak kaki macam Eleanor Calder.
Serious cun. tapi itu semua macam Mimpi sahaja.
Huhu.
Ok la. tu je kut rasanya aku nak update.
See you on the 8th <3
My blog birthday!! dah besar dah anak aku :')
Bye - Bye !
Sayang korang semua <3


p/s: Aku rasa macam nak confess je kat In.Isnin kalau aku kena pindah nanti <3

remade :)

Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Saturday, April 28, 2012

Bloody screwed up.

You never give a shit.
I hate you. You're so bias
Who do you think i am.
Kicking me around like am kinda ball.
you never understand.
i hate you.
and i dont understand myself.
Why would all this thing happen to me.
Am flacking hate my self.
I hate it.
What did i do wrong.
To make you treat me this way all the time.
I noticed it.
When it comes to me.
There's no sincerity at all.
You and her are so bloody alike.
I dont know whether i could feel this way again.
I dont wanna live.
Maybe i dont belong here.
I always feel rejected.
Tell me if I'm wrong.
Tell me if im right.
I'm so confused.
You make me feel like hell.
All the time.
And I'm torn.
I hate you .
You're the main reason of my suicidal attempt.
And you dont know that dont you?
You never care.
Even when im crying loud on my bed.
Oh God.
Please take my life.
Please.
I don't feel anything belong .
I'm so screwed up.


Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Sunday, April 22, 2012

Horrible Sunday.

oh....frackalacking..

Asalammualaikum.
Hello Directioners,
Mundanes,Muggles,
Wizards and Witches,
And all sorts of creature on this earth no matter
in what covenant you are.


Hari ni.
Aku rasa miserable yang teramat sangat.
Sebab baca a fanfic story about the One Direction.
AKu baca tu baru berapa ayat aku dah start kick gear sedih.
but benda tu memang sedih pun.
Kalau korang Directioner yang dedicated macam aku la.
aku end up nangis sampai sekarang.
The story was so real.
Rasa macam memang betul2 happening.
nak baca juga?
so here's the link.
Korang kena baca by heart.
Sambil dengar lagu 
'A Drop In The Ocean - Ron Pope
and Maroon 5 - She Will Be Loved'
dia cerita pasal Harry Styles.
Dia kena murdered.
Dia ada kawan. Best friend perempuan.
Nama dia Skye Blue.
cerita dia serious best.
Ending dia sangat shocking.
and unexpected.
pandai dia buat cerita.
so yeah.
ni link:
and here's the synopsis:

When Harry Styles, one of the most popular boys in town is mysteriously murdered and nobody knows who killed him, Skye Blue, his best friend is left devastated and alone. She has no idea what to do or where to look for clues; the police are no help at all and with a killer on the loose she has to protect those she loves as well as herself.
Harry’s death is breaking apart her relationship with her friends and family. Skye just can’t accept the fact that he left her, the fact that’s he’s dead. Gone. Forever.

korang takkan menyesal! 
seriously.
so. yeah.
read it.
i beg you.


ok2.
so...emm...aku tatau apakah nak ditulis.
oh ye.
monsieur crush/In.Isnin pun minat One Direction juga.
so yeah.
haha.
keeping it cool.
don't want to overreacted.
i want to keep this feelin' short anyway.


so..
apakah ya.
hmm.. currently tengah nangis sambil buat folio pjk.
ok.
aku mengaku aku pelik benar.
haha. well. that's me.
ta suka jangan kawan :P

haritu aku ada buat satu entry.
aku guna lappy akak aku.
tapi aku tatau la asal lappy dia tuuut sangat.
so aku ta dapat nak post.
and bende tu tadapat nak saved.
last2 ku give up.
ku biarkan saja.
sorry la.
aku tahu aku dah lama ta update blog.
tapi aku amat busy.
memang banyak bende best berlaku.
tapi aku just tade masa.
itu sahajala.

oh ya.
haritu crush aku ada chat dengan aku.
but sekejap je.
barangkali kerana aku maca, ta beberapa responsive .
well.
maaf tapi ku berhati robot.
hhehe.
pishh. hati robot tapi nangis masa buat folio pjk.
memang robot la sangat.
ok.
aku android.


oh ye.
aku diantara 100000 people yang tengok Liam Payne nye twitcam!
weehehe...
tapi aku datang bile dah tengah2 tuh.
so tadapat la tengok niall and liam nyanyi lagu 'I'm Sexy and I Know It'.
haha.
tapi aku tengok kat youtube ulangan.
haha.
naseb baik ada.
Niam sangat comell!!
haha.
ok3.
aku tahu aku ni fan girling over sangat.
but aku dah head over heels dah!
haha.
cannnot contain emotion!!
aku nak tunjuk korang satu video nih.
tapi aku malas nak pegi youtube.

ooh.\
korang ingat ta masa korang darjah enam ke..
masa kecik2 la.
ada lagu Maroon 5 - She will be loved.
aku suka lagu tu dari dulu.
tapi disebabkan aku kecik lagi.
and umah aku tade internet conection.
aku tatau la lirik dia camne and maksud dia apa.
so tadi aku buat some research.
and yeah aku cry lagi.
sebab lagu tu ada dalam fan fiction yang aku suggest korang baca.
and this time.
aku truly understand apakah maksud lagu tuh.
pergh.
lagi best bila dah tahu maksud.\


ooh.
natau ta.
lagu Moments.
form One Direction ofcourse.
Is written by Ed Sheeran.
weee.
patut la lagu tu menangis je dengar.
seriously!
korang patut dengar!
pergi dengar sekrang!

ape lagi ye aku nak bitau.
oh ye.
5/5/12 aku akan pergi PWTC bersama 5 bas untuk Pesta Buku.
And the next day pulak.
ku ada Spell It Right kat Mahkota Parade.
Busy busy busy~
wish me luck at The Spell it Right Challenge~
aku nak rm3000
takupun RM200 pun buleh~
so yeah.
itu saja la.

aku nak buat Folio dengan penuh konsentrasi.
busy people have to act busy.
baru jadi pelajar sains tulen dah rasa penat.
ni nak sambung medic or engineering buleh ke ku handle.
ku takut.
Ya Allah.
berikan lah aku kekuatan. :)

 

Assalammualaikum.

p/s: I want someone who would sing to me She Will Be Loved <3


Ada Facebook? Jangan lupa Like!

Wednesday, April 18, 2012

Tuesday, April 3, 2012

just because

oh..frackalacking..


Assalammualaikum.

Semalam,
aku dan laila dalam perjalanan pulang dari bilik katering,
ke makmal bio, iaitu kelas kami.
dalam perjalanan itu, kami perlu la melalui kelas crush ku si Sam Tsui
aku pandang atas sebab kelas dia kat atas.
ku lihat dia sedang lepak-ing bersama kawan nya dia koridor.
disebabkan dia tu angel.
ku nyanyi lagu Cody Simpson - Angel
part chorus je.
which is:
I must be in heaven,
'cause I'm looking at angel
who's staring back at me'
pastu tup tup.
dia memang pandang aku pun.
so aku continue jela nyanyi dalam hati,
'Oh his eyes so heavenly'
dia pandang aku.
aku buat dono.
so aku pandang kawan dia.
dia pandang aku,
aku buat dono.
so i keep on walking.
and then bila dah dekat.
he says something.
tamao cakap kat sini sebab takut dia baca.
and itu adalah satu perkara yang heavenly shocking.
sebab that's the second time he talk to me.
dalam masa 4 tahun.
bahahaha.
phatetic ku ini.
lepas tu.
out of his sight,
aku dah excited giler.
terlompat2 macam hape dah.
laila ta dengar apa yang Wolfboy tu cakap.
so dia blurr.
so i took a deep breath.
pastu aku explain.
lepas explain.
aku lompat2 lagi macam budak2 dapat masuk arcade.
pastu aku pun asek ketawe macam orang gila sebab seronok sangat.
haha.
ok tu je.
tu pasal Wolfboy.

from strangers to brothers :D

Ni pasal In.Isnin pulak.
sikit je.
Waktu tu amali.
Perlu la ambil air wuduk.
Sewaktu ku hendak pergi ke tempat wuduk.
Ku toleh la ke kiri kerana itu habit.
Ku lihat In.Isnin sedang mengambil wuduk.
And waktu tu jugak.
Dia pun terpandang aku.
And then we keep on staring.
And then time stood still.
All i can see is his face.
But then i snap.
Takkan nak pandang je muka orang.
Karang orang kata aku gila.
Pastu In.Isnin pun tamao.
haha.
ok2.
tu je cerita pasal In.Isnin.
Ku dah lama dop jumpa and talk to him.
Tapi tapela.
Aku pun hanya bertepuk sebelah tangan je.

korang memang a true directioner kalau tahu ini siapa.


Minggu ni ku sangat busy.
Kerja rumah yang banyak.
Semua nak kena hantar minggu ni juga.
Ku rasa macam nak nangis je.
hmmph.
tabah jela.

by the way.
kepada anda .
ye anda.
he's so lucky if he's with me.
i'll treat him better than you.
baru sekarang nak tanya khabar.
baru sekarang nak try contact.
memang bagus.
saya harap anda bahagia dengan dia.
and how could you say even anda ada diorang dua orang tuh.
anda sayang sangat kat saya.
it's very unfair.
to me and to them.
ok.
tanak cakap banyak.
karang kena bash.
memang bagus.
oh ye.
Stop blaming my friend.
tatau blaming tu ap?
Stop SALAHKAN kawan aku.
I make my own decision.
Diorang yang tolong ku get through semua masalah serabut yang ko buat.


ok.
dah.

Ku nak buat nota sejarah.
and math.
and add math.
and kimia.

Doakan ku tido lambat malam ni dan bangun awal esok.
Ku tanak jalan kaki ke sekolah.

Bye.
Assalammualaikum <3

p/s  : Kids Choice Awards sungguh masyuk semalam.
especially waktu One Direction <#


p/p/s: dari tadi ku cuba upload entry nih. asyik ta dapat je =,=

Ada Facebook? Jangan lupa Like!

ggh

back to top